Zou je weer gaan drinken als de wereld zou vergaan?

Wat een jaar is 2020 nu al zeg! De Derde Wereldoorlog was meteen trending op Twitter, het Corona-virus is nu wel heel erg dichtbij en het klimaat lijkt overal compleet op zijn kopje te staan.  Tussen al deze enorme ontwikkelingen door, ben jij hopelijk ook nog eens iets episch aan het doen voor jezelf: namelijk even geen alcohol drinken. Maar nu het einde der tijden toch af en toe door onze gedachtes begint te schieten, vraag ik me eigenlijk steeds één ding af: wat zou jij doen als het echt zover is? Of specifieker gezegd:

Zou jij weer gaan drinken als je wist dat de wereld over een week zou vergaan?

Het is heel gek, maar waar ik een jaar geleden deze vraag zeker weten met een volmondig “JAAAA” had beantwoord, begin ik nu wel heel erg aan mezelf te twijfelen. Want ga maar eens na: als je laatste dagen geteld zijn, dan wil je daar toch het liefst optimaal bewust van kunnen genieten? Hoe zonde is het dan om jezelf dermate te verdoven dat je er eigenlijk helemaal niets meer van mee krijgt?

Tuurlijk, op het kritieke moment zou het fijn zijn om er zo min mogelijk van mee te krijgen (drank is immers best goed in het tijdelijk onderdrukken van pijn en verdriet), maar het gaat mij hier vooral om die dagen in de aanloop ernaartoe. Zou je ervoor kiezen om die onvoorstelbare laatste dagen in een alcoholroes en daarna in bed door te brengen?

Ikzelf denk dat ik nu na 2 jaar zonder alcohol op het punt sta om daar niet mee voor te kiezen, maar je weet maar nooit… Het kan natuurlijk ook wel weer lollig zijn om nog even een paar dagen compleet van god los te gaan met zijn allen. Hoe zit dat met jullie? Wat zou jij doen in de laatste dagen van de wereld?

Zou jij weer gaan drinken als de wereld volgende week zou vergaan?

View Results

Loading ... Loading ...

Leave a Reply