Welke functies zien jullie graag terug in een Stoppen-met-alcohol-app?

Hallo mensen, ik heb weer eens een nieuwe hobby hoor! Sinds ik gestopt ben met drinken, heb ik dus ineens allemaal tijd, zin en energie over om nieuwe dingen te leren en doen. Zo komt het dat ik mijn nuchtere pijlen nu weer eens gericht op dit volgende projectje: apps maken! Het is even uitvogelen hoe het werkt, maar het idee dat je alles kunt maken dat je kunt verzinnen is echt heel erg leuk om mee te werken.

Nu lijkt het me altijd al leuk om zelf de perfecte “stoppen-met-alcohol-app” te gaan maken. Ik weet natuurlijk dat er al een paar bestaan dus ik ga hier niet voor de originaliteitsprijs, maar de apps die ik geprobeerd heb vind ik toch allemaal net niet perfect. Als ik het nu daarom eens zelf ga doen, lijkt het me leuk om ook te horen wat volgens jullie nou een goede app is daarvoor. Daarom hierbij deze oproep: welke functies zien jullie graag in een Stoppen-met-alcohol-app?

Wat ik zelf al heel belangrijk vind zijn deze punten:

 • Geen reclame
 • Geen kosten
 • Een teller die zegt hoe lang je niet hebt gedronken
 • Een teller die zegt hoeveel geld je hebt bespaard
 • Een koppeling met de verhalen op deze site Alcoholvrijheid.nl

Ideeรซn voor daarna:

 • Prestaties vrijspelen door x dagen niet te drinken, voor het eerst zonder alcohol naar een feestje te gaan, uit eten zonder drank, etcetera.
 • Een persoonlijk lijstje met reminders om je te helpen herinneren waarom je ook alweer gestopt bent
 • Misschien een anoniem forum-achtig iets

Nu ben ik heel erg benieuwd wat jullie graag terugzien in zo’n app. Kunnen jullie me helpen? Alle tips zijn meer dan welkom dus brand vooral los!

Alvast ontzettend bedankt.

10 Comments

 1. Martijn August 1, 2020
  • Alcoholvrijheid August 1, 2020
 2. Martine August 1, 2020
  • Alcoholvrijheid August 1, 2020
 3. Anton Lathouwers August 1, 2020
 4. Saskia August 1, 2020
 5. Marianne August 21, 2020
  • Alcoholvrijheid August 21, 2020
 6. Gerrie zonder alcohol September 19, 2020
  • Alcoholvrijheid September 20, 2020

Leave a Reply