We drinken bijna 2 keer zoveel alcoholvrij bier in januari!

Ongelofelijk zeg, misschien dat jullie het nieuwtje al voorbij hebben zien komen, maar wisten jullie dat er dit jaar in januari bijna twee keer zoveel alcoholvrij bier is verkocht dan vorig jaar in deze maand? Daarmee blijkt maar weer eens hoe serieus deze trend los aan het komen is. Wie weet waar dit nuchtere schip ooit strandt?

Nu is het alleen vooral te hopen dat deze stijging ook na de maand januari aan blijft houden. Ik ga proberen om die cijfers ook boven tafel te krijgen. Dan kunnen we pas echt zien of alleen dry january hip is of dat we maatschappelijk anders tegen het drinken aan gaan kijken.

Ik hoop toch vooral op dat laatste, en dan vooral omdat het voor iedereen zoveel makkelijker gaat worden om van alcohol los te komen. Als je wilt stoppen scheelt het gewoon enorm als niet iedereen in je omgeving telkens vraagt waarom je nou toch zo anders doet. Wedden dat er dan op een gegeven moment een sneeuwbaleffect los gaat komen, waarin steeds meer mensen zich beseffen dat de voordelen van een alcoholvrij leven die van een biertje of wijntje op zijn tijd ruimschoots overtreffen.

Ach ja, alleen de tijd zal het leren. Is “Wet February” dit jaar straks ook minder Wet dan vorig jaar? Voor nu is dit nieuwtje op Nu.nl in elk geval een goed signaal dat we met een flinke doorbraak van het alcoholvrije leven te maken hebben, en dat mogen we best een beetje vieren.

Gefeliciteerd allemaal!

En geniet van het leven 🙂

Leave a Reply