Wat zijn de beste alcoholvrije drankjes voor in de kroeg?

De moeilijkste plek om geen alcohol te drinken is misschien nog wel de kroeg. Zeker in een gezellig oud bruin café druipt de gezellige alcoholsfeer zo’n beetje uit het behang. Maar hoe kom je hier het beste aan je trekken zonder de gebruikelijke drankjes? Waar je vroeger zonder nadenken gewoon ‘bier!’ over de toonbank riep, moet je nu opeens goed nadenken wat je kiest. Help! Wat zijn in dat geval de beste opties?

De open deur: alcoholvrij bier

Sinds Heineken de zeer goed te hakken 0.0 op de markt heeft gebracht zweer ik eigenlijk bij dit drankje in de kroeg. Hoe langer je geen alcohol meer gewend bent, hoe meer deze op het gezellige, vertrouwde biertje begint te lijken. Zelfde smaak (echt!), maar dan zonder de nadelen van een kater. En gek genoeg ga je je ook nog eens extra gezellig voelen met een bierfles of glaasje in de hand. Het zal wel iets psychologisch zijn wat een onderbewuste heimwee naar je alcoholgewoonte triggert, maar wat boeit dat: het blijft fijn om de kroeg te ervaren zoals ie bedoeld is!

O ja, en dit drankje werkt ook goed op festivals en concerten. Aanrader!

Dan de zoete drankjes. Is frisdrank vol te houden?

Als eerste binnenkomer kan ik best wel genieten van een Ginger Ale/Beer, een sprite of een colaatje, maar het grote probleem van deze zoete drankjes is dat je dat je mond helemaal vertrekt als je er een paar van achter elkaar drinkt. En dat is nou eenmaal wat je doet in een kroeg: drinken, meerdere drankjes achter elkaar. Na maximaal 3 van deze drankjes ben je dat helemaal zat, en wat doe je dan? De goedkoopste optie is natuurlijk stoppen met drinken, maar dan sta je daar weer met lege handen. Wat nu?

Spa: de classic om lang vol te houden

Gelukkig is er dan altijd nog de oude vertrouwde Spa. Met name Spa rood kan een fijn alternatief zijn in de kroeg, en dan het liefst met een citroentje in de zomer. Maar ook dit drankje kan wat gaan vervelen als je er te veel van drinkt op een avond. En als dat punt eenmaal bereikt is, zit er eigenlijk nog maar één fatsoenlijk drankje op:

Last but not least: water!

Want naast drinken ben je natuurlijk ook veel aan het ouwehoeren in de kroeg. Je kletst er een eind op los en als je niet uitkijkt ben je de volgende dag alsnog je stem kwijt. Zorg er daarom voor dat je gewoon af en toe een glaasje water drinkt. Prima alternatief voor bier, en meestal ook nog eens lekker goedkoop.

Lekker toch? Als jullie ook nog tips hebben hoor ik het heel erg graag! Ik weet zeker dat er nog zat drankjes ontbreken die hier absoluut genoemd mogen worden. Brand los, dan voeg ik ze snel toe!

3 Comments

  1. Mieke Huijbens December 6, 2021
  2. Ivan December 26, 2021
    • Alcoholvrijheid December 26, 2021

Leave a Reply