Wat mis je nog wel van alcohol?

Zoals jullie inmiddels wel weten schrijf ik op deze site regelmatig over de voordelen van stoppen met alcohol. En hoewel die volgens mij zwaar opwegen tegen het genot van een drankje, zijn er toch zeker ook momenten dat ik wel heel erg verlangend terugdenk aan een echt biertje of twee. Tegenwoordig ben ik al ruim 2 jaar gestopt met alcohol en nog steeds mis ik bepaalde dingen. Om ook eens een ander geluid te laten horen, hier de belangrijkste dingen die ik nog wel mis van alcohol:

  • het “zo, nu eindelijk een biertje”-gevoel na een lange reis. Weinig dingen zijn fijner dan op vakantie gaan en bij aankomst een biertje open te trekken.
  • nooit hoeven na te denken over wat je moet bestellen in de kroeg (hoogstens hoevéél bier, maar er was nooit twijfel over dat er bier besteld werd)
  • de spontane gekkigheid op onverwacht gezellige avonden met vrienden
  • feestjes zijn toch echt wel losser met drank
  • en stiekem vond ik tollend in slaap vallen ook altijd wel lekker.

Maar ja, die volgende dag altijd mis ik voor geen goud! Los van vele, vele andere dingen. Onder de streep is alcoholvrijheid tegenwoordig echt wel de winnaar, maar laten we niet ontkennen dat een drankje met leuke mensen op zijn tijd toch ook wel zijn woest aantrekkelijke charme heeft hoor. Ik zal het voor altijd blijven missen, maar zoals Rowwen Hèze het ook al zo mooi wist te verwoorden:

“Soms is het beter iets moois te verliezen, beter verliezen dan dat je het nooit hebt gehad.”

Het was een mooie tijd in zatheid, en nu is het een mooie tijd in alcoholvrijheid. Life goes on!

Wat missen jullie het meest aan je drankje?

Leave a Reply