Waarom is alcohol eigenlijk onze overwinningsdrank?

Wat gek zeg, weer een momentje van bewustwording. Vandaag heeft onze gezellige Max Verstappen een race gewonnen en dus stond hij daar als een malle champagne in het publiek te spuiten. Los van het feit dat dit een onwijs zinloze verspilling is (die overigens wel alcoholvrij is omdat je zo zelf geen slok hoeft te drinken), vraag ik me af waarom we anno 2020 eigenlijk nog steeds een overwinning vieren met het leeggieten van een flinke fles alcohol. Is dat niet een beetje achterhaald?

Het zal natuurlijk wel te maken hebben met het feit dat we een overwinning associƫren met een feestje, en een feestje met alcohol en drank, maar is dat nog steeds nodig? Ik denk dat het wel anders moet kunnen. Ok, het is ook geen gezicht als Max Verstappen daar op het podium een lekker warm kopje kruidenthee met een koekje in het publiek gooit, maar toch. Die reclame voor drank valt pas op als je erop gaat letten.

En zo zie je vaker drank als beloning terug in onze maatschappij. Als je er een spel van maakt om daarop te gaan letten, ga je steeds meer inzien hoe alom vertegenwoordigd onze volksdrugs nummer 1 eigenlijk wel niet is. En wie weet gaat dat inzicht je helpen om daar makkelijker tegenin te gaan.

Alle beetjes helpen!

Leave a Reply