Voordelen van stoppen: nooit meer van die gare nadorst!

Och, wat was dat erg! Voor mij is het alweer een tijdje geleden dat ik het had, maar ik kan me maar al te goed herinneren wat een verschrikkelijk gare nadorst je kon hebben van een avond goed doorzakken! Eerst word je dan midden in de nacht wakker om al het vocht uit je koelkast te drinken, om de volgende ochtend je kater weg te spoelen met liters en liters water. En het ergste was misschien nog wel die nadorst op een festival. Als je dan al zo slim was om een fles water in je tent te leggen, was die meestal bloedheet en ondrinkbaar tegen de tijd dat je ergens in de middag je tent uitgebrand werd. Om vervolgens je nadorst maar weer te gaan lessen met nieuw bier… wat een ellende.

Nee hoor, die nadorst is weer typisch één van die dingen die ik mis als kiespijn sinds ik gestopt ben met alcohol. Echt, die lijst met voordelen wordt alleen maar langer en langer! Zo gek eigenlijk, dat ik nooit de voor- en nadelen van alcohol tegen elkaar afstreepte toen ik nog ‘gewoon’ dronk. Zou ik misschien eerder gestopt zijn als ik dat destijds had gedaan?

Vast niet… je stopt pas als je er klaar voor bent. En daar is meer dan pure logica voor nodig. Pas als het goed voelt, is de tijd rijp en dan lukt het ook gewoon. Op dat moment maakt zo’n lijst het alleen makkelijker om het vol te houden.

Wist je trouwens dat je in de app ook zo’n lijstje voor jezelf kan maken? Kies in het hoofdmenu voor ‘Mijn alcoholreminders’ en je kunt opschrijven waar je het ook alweer voor doet. Handig voor moeilijke momenten!

En als je een website over dit onderwerp hebt, heb je ook nog eens wat leuks om over te schrijven 😉 Heeft iemand anders nog mooie voordelen om te vermelden?

One Response

  1. Tessa February 28, 2021

Leave a Reply