Voordelen van stoppen: nooit meer het “shit-heb-ik-echt-zoveel-uitgegeven!?-gevoel”

Hier weer een ode aan een van de vele voordelen van stoppen met alcohol. Want wie kent dat gevoel niet? Na een geweldig spontaan uit de hand gelopen kroegavondje word je wakker, en tussen alle hoofdpijn, misselijkheid en algehele malaise door knaagt daar nog een ander ondefinieerbaar ontevreden gevoel aan je miserabele lijf. Wat is dat toch?

Later op de dag kijk je naar je banksaldo of je het je kunt veroorloven om Thuisbezorgd wat ongezonde crap thuis te laten bezorgen, en dan slaat dat gevoel je met een harde klap in je gezicht: “Shit, heb ik echt zoveel uitgegeven!?” Sja, op het moment leek het misschien een fantastisch goed idee om de halve kroeg op een stel brandende shooters te trakteren, maar in de praktijk kan je die knaken toch echt beter aan een ander doel besteden. Alles bijvoorbeeld, om maar wat te noemen.

Gek genoeg heb ik sinds ik dit gevoel nooit meer gehad sinds ik gestopt ben met alcohol. Valt daar misschien een correlatie te bespeuren. Uiteraard! En dat maakt dit weer een van de betere voordelen van stoppen met drank. Want los van je lichamelijke en geestelijke gestel, zal je bankrekening ook ineens weer een stuk meer van je gaan houden. Dat is toch ook niet verkeerd?

Ga ervoor zou ik zeggen!

Leave a Reply