Voordelen van stoppen: nooit meer dronken slaapwandelen!

Goed, dit voordeel is misschien een beetje persoonlijk, maar voor mij is ie er daarom natuurlijk niet minder om. Toen ik nog dronk, had ik er namelijk best een handje van om wel eens per ongeluk te gaan slaapwandelen. Waarschijnlijk ben je dan slaapdronken op weg naar de WC, om halverwege ergens de verkeerde afslag te nemen en dan op een compleet onbedoelde plek ineens wakker te worden. En dat kan soms best gènant aflopen…

Zo herinner ik mij dat ik serieus een keer in mijn onderbroek wakker ben geworden op een parkeerplaats in Thailand naast het crappy hotelletje waar ik in verbleef. Maar gelukkig hield ik het slaapwandelen vaker binnenshuis, waar je alleen maar wakker kan worden in bijvoorbeeld de slaapkamers van je gezinsleden of misschien een keertje per ongeluk je schoonmoeder (ook niet best).

Nog een dieptepuntje was dat ik naar de galerij was gewandeld en de deur achter me dicht had getrokken vlak voordat ik wakker werd. En als je dan niet aangekleed bent heb je dus ook geen sleutels mee. Het is dat er mensen en vrienden thuis waren, maar anders stond ik daar nu waarschijnlijk nog te blauwbekken 😉

Maar goed, gelukkig is dit me sinds ik gestopt ben met alcohol welgeteld nul keer meer overkomen, en dus is dat het zoveelste bewijs dat het absoluut de moeite waard is om van dat spul af te komen. In mijn eenmansonderzoekje heb ik een volledige correlatie tussen mijn slaapwandelen en drank aangetoond, en die vervelende gewoonte kan je dus makkelijk doorbreken door simpelweg stoppen met alcohol.

Dat scheelt een hoop narigheid, schaamte en is bovendien ook nog eens een heel stuk veiliger! Mooi meegenomen toch?

Leave a Reply