Voordelen van stoppen: nooit meer dat gekloot met je sleutels!

Iedereen die deze website bezoekt zal het wel eens hebben meegemaakt: je komt thuis na een avondje kroegen en als je eindelijk bij je voordeur staat loop je me toch een partij te kloten om die juiste sleutel in het sleutelgat te krijgen! En hoe langer het duurt, hoe suffer je je voelt en hoe lastiger het lijkt te worden. Voor wie nog niet gestopt is met alcohol, hier een kleine spoiler alert. Vanaf dat moment draai je er je hand namelijk letterlijk niet meer voor om. Volkomen nuchter kun je je sleutels geblinddoekt onder alle weersomstandigheden in het gat krijgen. Hoe moeilijk kan het zijn?

Toegegeven: dit is natuurlijk niet het eerste voordeel waar je aan denkt als je gaat stoppen met drinken, maar dat gekloot met je sleutels staat natuurlijk symbool voor je algehele verlies van motorische vaardigheden na een avondje zuipen. Die sleutels kan je bijvoorbeeld ook makkelijk samen met je portemonnee ergens uit je zak laten vallen zonder dat je het doorhebt, en dat geeft een hoop onnodige problemen en gedoe.

Nee hoor, ook voor je waardevolle en/of praktische spullen is het gewoon een stuk beter om gewoon nuchter naar huis te fietsen na een avondje doorzakken hier of daar. Ik heb in mijn leven in elk geval wel genoeg gekloot bij die voordeur!

Leave a Reply