Voordelen van stoppen: je ziet er (nog) beter uit!

Hier weer een ode aan een van de vele voordelen van stoppen met alcohol! En niet de minste, want wist je dat je er zonder alcohol ook een stuk beter uit gaat zien? Ik weet niet precies hoe het komt en wat de fysiologische aspecten erachter zijn, maar daar gaat dat artikel ook helemaal niet over. Feit is dat het zo is, en dat is vet relaxed!

Volgens mij heeft dit allemaal te maken met 3 aspecten. Ten eerste wordt je huid er gewoon wat strakker van en past het allemaal wat beter om je botten. Zo ziet het er in elk geval uit. Daarbij komt er ook na een tijdje weer een gezondere kleur in je gezicht en dat maakt dat je er gewoon overall een stuk gezonder en beter uit gaat zien. Echt, hoe het komt weet ik niet, maar er zijn zat before-after compilaties te maken van mensen die nu niet meer drinken die deze uitspraak kunnen bewijzen. Geweldig voordeel dit!

Daarbij hoef je ten tweede nooit meer tegen dat hopeloze hoopje ongeluk aan te kijken als je daar verlept met je kater voor de spiegel naar een asprientje aan het rondscharrelen bent. Want als je jezelf dan ziet moet je toch ook toegeven dat je er wel eens beter hebt uitgezien. Of niet dan? Zonder drank is dat zo opgelost!

En het derde, misschien wel belangrijkste aspect is dat je gewoon lekkerder in je vel gaat zitten. En als je lekkerder in je vel zit, zie je er zelfverzekerder, gelukkiger, blijer, sterker en zodoende ook gewoon een stuk beter uit.

Al met al dus voldoende reden om dat biertje en/of wijntje toch maar eens wat vaker te laten staan. En als je meer voordelen nodig hebt: hier zijn meer odes te vinden om je over te streep te trekken!

One Response

  1. Bekieshaky July 1, 2023

Leave a Reply