Voordelen van stoppen: je valt makkelijker af!

Voor veel mensen is afvallen een van de grootste voordelen van stoppen met alcohol. En terecht, want het werkt als een trein! Er zitten ontzettend veel calorieën in alcoholhoudende drankjes, en op het moment dat je die niet drinkt kom je er natuurlijk ook niet van aan. Makkelijk toch! Maar is stoppen dan voldoende om achterover te leunen en toe te kijken hoe de kilo’s verdwijnen?

In principe wel, maar zó gemakkelijk is het nou ook weer niet. De kans is namelijk groot dat je tijdens het stoppen toch meer gaat snacken (bijvoorbeeld als troost of als afleiding), of dat je andere dingen gaat drinken waar minstens net zo veel calorieën in zitten. Maar wees niet bang, dat is helemaal niet erg! Ik ben er namelijk van overtuigd dat je gewicht er onder de streep toch veel beter vanaf komt zonder drank.

Als je alcohol drinkt, snack je namelijk ook als een malle, en misschien nog wel meer en onbegrensder dan wanneer je helemaal nuchter bent. Wie kent er niet dat broodje shoarma met een halve emmer saus na een avond kroegen? Of die zak chips die je onbewust naar binnen hakt? Kaasplankje? Lekker, meer, graag! En ga zo maar door. En de calorie-inname is nog maar de helft van het verhaal.

Zonder alcohol, kan je jezelf namelijk veel beter aan je eigen doelen en voornemens houden. Als jij van plan bent om gezonder te gaan leven, meer te gaan bewegen en/of gewoon wat af te vallen, heb je dat veel beter in de hand als je niet de halve dag brak ligt uit te kateren of toch ineens spontaan 10 bier of wijn naar binnen giet (á 120+ calorieën per stuk). Zonder alcohol kan je je doelen veel beter bereiken, en afvallen is daar zeker niet de minste van!

Bij mij duurde het in elk geval niet lang voordat ik een aanzienlijk deel van mijn  bierbuikje gedag kon zeggen, en daar hoefde ik helemaal niet veel voor te doen. Alleen maar wat voor te laten!

PS. Als je wilt weten hoeveel calorieën je niet aan alcohol hebt binnengekregen sinds je gestopt bent, kun je dat in de app terugzien als je op de tegel rechtsonderin tikt. Kijk en huiver, en dat is nog maar het begin 🙂

 

 

4 Comments

  1. Diana Jurjens January 21, 2021
  2. Alcoholvrijheid January 21, 2021
  3. Nicole March 21, 2021
    • Alcoholvrijheid March 22, 2021

Leave a Reply