Voordelen van stoppen: geen zorgen meer over je drankvoorraad!

Stoppen met alcohol heeft enorm veel voordelen. In deze rubriek ga ik voortaan proberen om zoveel mogelijk van deze voordelen de revue te laten passeren, zodat andere mensen hopelijk ook een keertje over de streep naar alcoholvrijheid durven te stappen. Om te beginnen vandaag dit voordeel: dat je je nooit meer zorgen hoeft te maken of je nog wel genoeg drank in huis hebt. Hoe relaxed is dat!

Toen ik nog bier dronk stond ik vooral in de weekenden vaak twijfelend voor de schappen in de supermarkt: “ok, wat hebben we nodig. 1 sixpackje? Is dat genoeg? Misschien toch maar 2 voor de zekerheid. Ja maar dan drink ik weer te veel… aargh, vooruit, 2 dan maar. Beter te veel dan te weinig”.

En als dat zevende biertje dan openging was ik toch altijd weer blij met mijn voorraadje. Hoe kansloos ook. Als je stopt met alcohol drinken hoef je je dus ook nooit meer zorgen te maken over dit vreemde voorraadbeheer (tenzij je een feestje hebt natuurlijk, dat blijft altijd lastig). Maar voor jezelf inslaan is in elk geval een stuk gemakkelijker geworden.

En zeker vandaag de dag, nu iedereen plotseling als een dolle begint te hamsteren vanwege de corona-griep. Ik moet er toch niet aan denken dat ik nu ook nog een stress zou hebben of ik wel genoeg bier in huis heb om dit uit te zitten.

De rust die je krijgt door niet meer aan je verslavende voorraadbeheer te denken, maakt dit tot een van de eerste voordelen uit deze reeks. Later (veel) meer voordelen van stoppen met alcohol!

En tips en suggesties uiteraard zijn van harte welkom 😉

 

Leave a Reply