Voordelen van stoppen: geen knagende schaamte meer de volgende ochtend

Een van de gaarste dingen van drinken is dat je soms dingen doet die je eigenlijk beter niet had kunnen doen. Wat op het moment zelf misschien het beste idee ooit lijkt, kan je de volgende ochtend behoorlijk terug in je gezicht slaan. Want zeg nu zelf, is het beste moment om de wereld eens goed de waarheid te verkondigen toevallig net het moment dat je verre van helder na kan denken? Meestal niet nee…

Ikzelf had er nog wel eens een handje van op mijn werk, als er weer eens een borrel iets gezelliger werd dan gepland. Op zich heb ik geen héle stomme dingen gedaan, maar ik weet zeker dat mijn overkomen bij vlagen verre van professioneel was. Er zijn situaties waar dat prima kan, maar geloof me dat die minder vaak voorkomen dan je op dat bezopen moment denkt. Ik ben blij dat dat nu in elk geval niet meer voorkomt. En nu ik eenmaal nuchter op die borrels sta, zie ik plotseling ineens ook hoe ontzettend veel mensen er zijn die het eigenlijk helemáál niet op een zuipen zetten tijdens zo’n borrel! Oeps…

Maar er zijn natuurlijk tal van gelegenheden om jezelf goed voor lul te zetten tijdens een avondje zuipen. Om nog maar te zwijgen over de mensen die je (al dan niet bewust) kunt kwetsen op dat moment, of het risico op ongelukken dat je loopt als je flink beneveld bent. Allemaal dingen die onwijs aan je kunnen knagen de volgende dag, en het is heerlijk als je daar nooit meer last van hebt!

Dus, wederom een gigantisch voordeel om je over de streep te halen als je nog niet helemaal overtuigd was. Geloof me: alcoholvrijheid is één en al briljant!

Leave a Reply