Tip: stuur aanmoedigingen naar jezelf in de toekomst!

Hallo allemaal, hier even een tip waar ik zelf af en toe best wel wat aan gehad heb. Het klinkt een beetje gek, maar stay with me: je kunt tegenwoordig mailtjes sturen naar jezelf in de toekomst! Wablief?! Jazekers! Een tijdje terug was ik namelijk op een cursus voor werk, en die trainer (Vincent Warmerdam, echt een topgast) had namelijk een projectje gebouwd dat net zo simpel als briljant is. Het werkt namelijk zo.

Je stuurt gewoon een mailtje naar het e-mailadres hello@dearme.email. Eenmaal verzonden wordt het mailtje daar een tijdje opgeslagen en na 30 dagen krijg je hem dan weer terug. Het effect is dat je dus heel leuk met jezelf kunt mailen, en jezelf zo nu en dan een steuntje in de rug kunt geven. Hoe leuk is dat?

En 30 dagen blijkt daarvoor een hele goede periode te zijn, want als je het bijvoorbeeld even heel lastig hebt met niet drinken, is de kans groot dat je na 30 dagen gelukkig weer heel anders in je vel zit. Ik maak er in elk dankbaar gebruik van deze service, en niet alleen in het kader van alcohol. Hiermee kun je echt zien dat veel van je problemen vanzelf met de tijd voorbij gaan.

Hier is de originele site voor dit leuke project: https://dearme.email/

Enjoy!

UPDATE: ah, tegenvaller! Als reactie op dit bericht hoor ik net van hem dat hij binnenkort de stekker uit dit project moet trekken.. heel erg jammer! Wel wees hij me op een alternatief: futureme.org, die heb ik zelf niet geprobeerd maar kan ook leuk zijn (al krijg je hem dan pas na een jaar terug).

En anders kan het natuurlijk ook allemaal net zo goed ouderwets analoog! Misschien nog wel leuker: schrijf een brief, doe hem in een envelop en zet de datum erop wanneer je hem mag openen. Dan heb je hetzelfde effect maar met een extra persoonlijke touch! Gewoon een keertje doen 😉

 

 

2 Comments

  1. Eltje January 30, 2024
    • Alcoholvrijheid February 3, 2024

Leave a Reply