Oplossing voor die hardnekkige iPhone notificatie

Hier even een berichtje aan alle iOS (iPhone) gebruikers van de app! Wellicht is het je al opgevallen, maar sinds een paar weken staat er (waarschijnlijk) zo’n klein rood notificatierondje op het app icoon van Alcoholvrijheid. En wellicht heb je al van alles geprobeerd om die weg te krijgen, maar weet: “het ligt niet aan jou, het ligt aan mij”. Toen ik het ervaringsverhaal van een paar weken terug plaatste, probeerde ik bij wijze van experiment eens de optie om een badge count mee te geven. Nou dat werkt dus, maar helaas iets te goed… ik krijg hem nu niet meer weg!

Nu heb ik en een aantal gebruikers al van alles geprobeerd om dit te fixen, maar helaas vooralsnog zonder resultaat. Ik heb nog een klein beetje hoop dat ie na volgende week vanzelf weg gaat (want zie hierboven die ‘expires’ optie), maar het zal me niet verbazen als dat ook niet lukt. En dat zal betekenen dat ik de code in moet duiken en een nieuwe update uit moet brengen, maar daar kom ik op korte termijn even niet aan toe. Ik heb namelijk nog maar 1 ervaringsverhaal op de plank staan, dus het is belangrijker dat ik eerst als de sodeknetters daar weer de voorraad aan ga vullen. Gelukkig heb ik wel alweer verhalen van mensen binnengekregen hoor, maar het kost toch altijd wel weer tijd om die uit te werken tot een artikel dat ik kan delen. Maar dat heeft dus even mijn Alcoholvrijheid-prioriteit!

Dus wees gerust: ik ben ervan op de hoogte, alleen heb ik nog geen idee wat ik eraan kan doen. Mijn excuses voor het ongemak, en de intense irritatie.. ik weet dat er heel veel mensen zijn die dit echt niet kunnen uitstaan 😉

Wordt vervolgd!

UPDATE MET OPLOSSING: Hoera, gelukt! Ik heb een manier gevonden om het rondje weg te krijgen. Als iPhonegebruiker volg je daarvoor even deze stapjes op je telefoon:
1 – ga naar instellingen
2 – ga naar notificaties
3 – en dan in de lijst apps, ga naar Alcoholvrijheid
4 – zet daar het schakelaartje bij “badges” uit (ik weet alleen niet of dat in het Nederlands ook zo heet…)

Op die manier blijf je wel nog gewoon een notificatie krijgen als er een nieuw ervaringsverhaal is. Mocht je die ook niet meer willen, dan zet je alle schakelaartjes uit. Makkelijk zat!

Leave a Reply