Alcoholvrijheid gaat over (je raadt het al) de vrijheid van een alcoholvrij leven, en alles wat daarbij komt kijken. De term alcoholvrijheid is verzonnen voor het besef dat je ook los kunt van de gewenning en de enorme vrijheid die je daar dan vervolgens voor terug krijgt. Alcoholvrijheid staat voor een andere mindset, waarin je niet alleen maar denk te kunnen ontspannen met een drankje erbij. Het is een omslag die je enorm veel op kan leveren, als je die spannende stap eenmaal hebt genomen. Want kan een leven zonder alcohol wel leuk zijn?

Spoiler alert: jazeker!

Is dit weer zo’n zelfhulp-site?
Nee, dat is zeker niet de insteek. Er zijn genoeg websites te vinden over stoppen mer alcohol, verslaving en de schadelijke effecten die drank kan hebben, maar daar gaat deze website niet over. Deze website heeft juist een positieve insteek, waarin ik de vele voordelen van een alcoholvrij leven met jullie wil delen.

Dit is ook zeker in de hoop om meer mensen te kunnen overtuigen om een keertje de rem van hun leven te halen. Deze website is dan ook zeker niet gelieerd aan een of andere organisatie of overheid. Hij is puur in het leven geroepen uit blijheid en enthousiasme voor dit onderwerp. Alcoholvrijheid is dan ook een eenmansinitiatief, spontaan begonnen in de bus naar werk in mei 2019. Waarom ook niet?

Over mij
De inhoud wordt (vooralsnog alleen) geschreven door mij: een gast van 35 38 uit Haarlem. Omdat ik er heel veel plezier uit haal om te schrijven, ben ik een jaar geleden begonnen om elke dag wat leuks te schrijven voor mijn andere ambitieuze website Wateengast.nl . Sinds ik zelf op oud en nieuw van 2018 voor een jaartje was gestopt met alcohol, had ik namelijk plotseling alle tijd, energie en motivatie om dit elke dag te doen. En omdat ik daar zo trots op was, schreef ik daar na een jaar dit verhaal over. Dat verhaal sloeg verrassend goed aan, en dus wilde ik kijken of ik daar niet eens wat meer mee zou kunnen doen.

Ik ben eigenlijk best een nerd
en daarom vind ik het heerlijk om in de statistiekjes van mijn website rond te snuffelen. Daarin zag ik dat er kennelijk heel veel mensen op zoek zijn naar informatie over (al dan niet tijdelijk) stoppen met alcohol. Dit past geheel bij mijn beeld dat er steeds meer mensen rondlopen met de gedachte om ook eens te minderen of zelfs te stoppen met alcohol. Aangezien ik het door alle ervaren voordelen zelf ook een heel leuk onderwerp vind om over te schrijven, leek het me een goed plan om daar eens een website aan te weiden.

En als deze mooie domeinnaam dan ook nog eens vrij blijkt te zijn, heb je eigenlijk gewoon geen keus meer toch? Ga ervoor! En zo geschiedde.

Hoe wordt deze site bekostigd?
Het kost me iets meer dan 100 euro per jaar om mijn websites te hosten, en nog eens 100 euro om de app in de appstore van Apple te mogen aanbieden. Dat is op zich niet heel veel. De investering zit hem dan ook vooral in de vrije tijd die ik hier (met liefde) insteek. Maar om toch een beetje break even te spelen met deze website, ben ik van plan om hier en daar wat affiliatie links naar Bol.com en Albert Heijn te gaan plaatsen. Als iemand dan een keertje wat koopt via zo’n link, ontvang ik daar een paar procent commissie over.

En natuurlijk heb ik hier een pagina waar tevreden bezoekers en gebruikers van de app een vrijwillige donatie kunnen doen. Want wat is er nou een mooiere manier om uit de kosten te komen dan via de complimenten van blije mensen? En zo betaal ik dan weer de hosting voor volgend jaar. Eventuele winst zet ik apart zodat ik daar ooit een keer een boekje van kan publiceren. En zo zien we wel waar het schip strandt! Zolang er lezers komen vind ik dat motivatie genoeg en zal ik hier vrolijk mee verder gaan.

En wie weet, als ik ook maar één iemand kan overhalen om alcoholvrijheid een keertje te proberen is dat natuurlijk priceless! Dat alleen al maakt deze website elke investering meer dan waard.

Veel plezier!