Nieuw! Volg nu ook je stopgeschiedenis in de app

Hoera: ik heb goed Alcoholvrijheid-nieuws! Het zou kunnen dat je het al gezien hebt, maar sinds dit weekend is er namelijk een hele leuke nieuwe update van de app live gegaan. In het hoofdmenu vind je sinds versie 1.20 de pagina ‘Mijn stopgeschiedenis’, en die brengt je naar een plek waar je nu ook de start- en einddatums van eventuele eerdere periodes zonder alcohol in kunt vullen. Want elke alcoholvrije dag is er één, en het zou toch zonde zijn om je daar niet voor in het zonnetje te zetten, nietwaar?

Naast iedere alcoholvrije periode komt een fraaie medaille te staan, en daarboven zie je dan het totaal aantal alcoholvrije dagen dat je met elke Dry January bij elkaar hebt gespaard. Lollig toch? Zeker omdat ik verwacht dat er toch best wat gebruikers van de app na deze maand januari weer voorzichtig wat gaan drinken, zou ik het zonde vinden als zij geen permanente hulde krijgen voor de geleverde knappe prestatie. Dat kan nu dus ook in de app!

En nog een extra boodschap voor de mensen die straks een punt zetten achter Dry January: de volgende grote update zal een mooie pauzefunctie gaan bevatten waar je je stopperiode tijdelijk kunt onderbreken, zonder dat de statistiekjes onterecht door blijven lopen. Niet dat ik dit aanmoedig natuurlijk, maar ik vind het zonde dat mijn app nu weinig te bieden heeft voor mensen die alleen maar willen minderen met drinken. Deze pauzefunctie gaat (samen met een soort dagboekfucntie) de app nog completer maken voor iedereen. Oe, wat heb ik daar zin in!

Maar mocht je na januari weer gaan drinken, dan kan je voor nu dus het beste de afgelopen periode toevoegen aan je stopgeschiedenis en dan de notificaties uitzetten en/of even uitloggen in de app. Dan kan je wel gewoon alle verhalen blijven lezen, zonder dat je statistiekjes te zien krijgt. En als de pauzefunctie ingebouwd is log je gewoon weer in. Mocht je daarna weer opnieuw besluiten om te stoppen, kan je gewoon weer je stopdatum aanpassen en dan rekent ie alles weer opnieuw voor je uit. Handig!

Tot zover deze aankondiging.. Ik hoop dat jullie veel plezier beleven aan deze nieuwe functie en ik hoor het graag als je nog puntjes ter verbetering hebt. Dat kan via de comments hieronder, de Alcoholvrijheid-Facebookpagina of het oude vertrouwde contactformulier. Enjoy, en tot de volgende update!

PS. mocht je de knop ‘Mijn stopgeschiedenis’ nou nog niet zien staan, dan moet je de app nog even updaten. Dat kan gewoon door hieronder naar de appstore van jouw keuze te gaan, en op ‘Updaten’ te klikken. Oe, en als je er dan toch bent, zou je mijn app dan ook even 5 sterren willen geven? 😉 Nooit gevraagd is altijd mis!

Leave a Reply