Nieuw! Het Alcoholvrijheid-dagboek is nu live in de app


Wat vet! Sinds vandaag is het me zowaar gelukt om een compleet dagboek in te bouwen in de Alcoholvrijheid en Rookvrijheid-apps. Het was een behoorlijke puzzel om het werkend te krijgen moet ik zeggen, maar des te groter is de voldoening als je dan het mooie bericht krijgt dat je update is goedgekeurd door de appstores. Daar word je echt wel een beetje trots van hoor!

Je kunt met het dagboek aan de slag door in het hoofdmenu naar ‘Mijn dagboek’ te gaan, en dan spreekt de rest hopelijk vanzelf. En zo niet, dan hoor ik dat natuurlijk meer dan graag! Alle feedback is van harte welkom, want ik heb mijn hersens zo zwaar gebroken over een aantal programmeerpuzzeltjes dat je soms de makkelijkste dingetjes over het hoofd kunt zien.

Waar de moeilijkheid hem dan precies in zat? Allereerst natuurlijk technisch, om alles in een goed format op elkaar aan te laten sluiten zodat je dagboek ook nog bestaat nadat je je app hebt afgesloten. Maar wat ik aanvankelijk nog best heb onderschat, was hoe moeilijk het stiekem toch nog is om gewoon een vriendelijke user-interface te verzinnen. In mijn hoofd had ik ‘gewoon een dagboekfunctie’, maar als het dan puntje bij paaltje komt: hoe teken je zoiets uit?

Het leuke van deze les is dat ik dit keer net zo hard heb staan juichen (nou ja, eerlijk gezegd was mijn bewoording “niet?! Woehoe! YES! Wat vet! Haha dit is echt geniaal”) toen ik mijn layout rond had, als toen ik het technisch allemaal werkend had gekregen. En nu ik het er toch over heb, gek genoeg was de allermoeilijkste puzzel misschien nog wel om ervoor te zorgen dat je als je voor het eerst op de dag het dagboek opent gevraagd wordt hoe je je voelt, maar daarna niet meer. Dat leek zo simpel, maar heeft me zeker anderhalve avond gekost. Zo zit het leven van een programmerende nerd altijd weer vol verrassingen…

Nou ja, nu ga ik vol trots de app update uitrollen, en dan maar hopen dat ik niet ineens plotseling zwaar in de kosten word gejaagd door alle extra lees- en schrijfbewerkingen die mijn databaseje te verwerken gaat krijgen… Maar we gaan het zien. Het was het me allemaal sowieso meer dan waard!

Met trotse groet,

Rein

Leave a Reply