Moet ik na alcohol ook mijn cafeïnegebruik eens wat gaan minderen?

Nee hoor, daar zou ik niet aan beginnen. Los van als je enige medische aanleiding hebt natuurlijk, heb ik zelf geen noemenswaardige voordelen ervaren van dit experiment. De afgelopen twee weken heb ik namelijk alle koffie laten staan, in de hoop toch ook enige voordelen te ervaren van een leven in cafeïnevrijheid. Maar helaas, als die voordelen er zijn, voel je er in elk geval niets van. Integendeel…

De eerste dag dat ik cold turkey stopte met cafeïne voelde ik mij belabberder dan ooit. Onwijze koppijn, vermoeidheid en een rothumeur hadden de overhand. Daar was ik toch wel even van de ontwenningsverschijnselen geschrokken, dus die eye-opener heeft het me wel gebracht. De dag daarna was het al iets beter, maar om nou te zeggen dat ik me beter ben gaan voelen… nee. Zelfs na twee weken miste ik vooral mijn bakkie troost om de dag mee op te starten, en dat was het dan wel qua effecten. Onder de streep is twee weken in elk geval niet genoeg om je beter te gaan voelen van een leven zonder cafeïne.

Desalniettemin vond ik mijn eerste bakje koffie vandaag toch ook wel een beetje tegenvallen. Zó ontzettend lekker is dat spul toch eigenlijk ook weer niet. Mijn plan is nu om gewoon nog maar 1, max 2 koffie per dag te gaan drinken en het voor de rest lekker bij een slootje (cafeïnevrije) thee te houden. Dat smaakt stiekem gewoon nog lekkerder en dan maakt je hart ook geen overuren door op tien bakken cafeïne te opereren.

Want ook al voel je het niet bijzonder als je stopt, het kan vast niet gezond zijn om je lijf zo vol te stoppen met die kunstmatige oppepper cafeïne.

2 Comments

  1. Oscar August 31, 2021

Leave a Reply