Met 0.0 flikt Heineken iets heel bijzonders!

Heineken heeft iets heel bijzonders geflikt. Voor zover ik weet is Heineken namelijk de eerste bierbrouwer ter wereld die een 0.0 versie heeft gemaakt die niet naar zeepsop over de houdbaarheidsdatum smaakt. Sterker nog, de 0.0 van Heineken is bijzonder lekker! Zo lekker, dat ik aan het begin echt herhaaldelijk op het flesje heb gekeken of ik niet per ongeluk tóch alcohol aan het drinken was. Heel erg knap!

Voor mij de Heineken 0.0 nu het ultieme alternatief voor een biertje als ik ergens in de horeca wat wil bestellen. En geloof me, ik heb inmiddels heel wat alcoholvrije bieren geprobeerd, maar geen een weet dezelfde tevredenheid te realiseren als dat Heineken dit kan. Het liefst drink ik hem uit het flesje, maar op werkborrels en in de kroeg is het eigenlijk minstens net zo lekker om het uit een gewoon bierglas te drinken.

Bijkomend voordeel: je hoeft dan niet eens meer uit te leggen waarom je geen bier drinkt. (Vrijwel) niemand die het merkt! En uiteindelijk ben jij natuurlijk weer de laatste die hier het laatste lacht, zonder kater en met je opgewekte humeur na een knappe prestatie de vorige dag. Zo makkelijk kan een alcoholvrij leven dus zijn!

Wel zit er bij mij nog een gekke bijwerking bij die ik nog eens wetenschappelijk wil gaan onderzoeken. Ik heb bij het drinken van Heineken 0.0 soms namelijk toch sterk de indruk dat ik toch een vlaagje alcohol in mijn hoofd ga voelen. Zou het kunnen dat de 0.0 na verloop van tijd toch langzaam door gist tot 0.1, 0.2, 0.3 etcetera?

Ik ben in elk geval van plan om een keer een blaastest gaan doen na een avondje 0.0 tanken op het tempo waarop je vroeger gewone pils dronk. Wat zal mijn promillage me dan vertellen?  Als het zover is lees je de uitkomsten uiteraard als eerste hier op Alcoholvrijheid.nl!

Tot die tijd: proost en geniet van dit fantastische drankje!

5 Comments

  1. Jaap November 7, 2020
    • Alcoholvrijheid November 7, 2020
  2. Guido van Loenen February 23, 2021
    • Alcoholvrijheid February 24, 2021
  3. Esther January 4, 2023

Leave a Reply