Katervrij op nieuwjaarsdag: dat is pas een goed begin!

Het klinkt misschien een beetje onwerkelijk, maar het kan echt: 1 januari zonder kater! Traditioneel is dit natuurlijk de dag dat drie kwart van Nederland de dag brak begint met hoofdpijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Sterker nog, het is best relaxed om dat eens te proberen. Tuurlijk, het is natuurlijk wel heel jammer om daar je glaasje Champagne en dat biertje/wijntje voor te laten staan, maar dat offer betaalt zich de volgende ochtend driedubbel en dwars terug. En dan ben jij opeens de winnaar van de dag!

Als het moeilijk is, probeer er dan gewoon wat lolligs van te maken. Gooi dat champagneglas voor de grap vol met Fristi of gewone spa rood, en kijk dan of iemand er wat van zegt (ok met die Fristi kan dat haast niet anders, maar de blikken die je krijgt zijn vast wel geinig om te zien). En als iemand zegt dat je niet zo ongezellig moet doen en vooral niet moet zeuren over dat ene drankje, dan schrijf je die naam op een briefje en dan bel je die persoon de volgende ochtend gewoon gelijk even op. Zeg dan de woorden “ha ha ha” en geniet vooral van het feit dat jij daar niet wazig ligt te vechten tegen het zonlicht dat langzaam in je ogen begint te duwen.

1 januari zonder kater is te gek. En als je die toch niet wilt missen, begin dan gewoon eens 2 januari katervrij. Het begint misschien cliché te worden, maar geloof me dat het fantastisch is om gewoon een poosje zonder alcohol door het leven te gaan. Ga mee met de hype en gooi er ook gewoon eens een dry january tegenaan. En voel je je helemaal optimistisch? Neem dan het luxepakket voor jezelf en ga gewoon gelijk voor een heel jaar zonder alcohol. Persoonlijk is dat het mooiste kado dat ik mezelf ooit heb gegeven.

Gelukkig alcoholblij jaar allemaal!

Leave a Reply