Kan pakjesavond ook heerlijk zijn zonder een drankje?

Vandaag is het 5 december, en ineens realiseer ik me weer eens hoe normaal het eigenlijk voor me was om bij alle sociale dingen alcohol te drinken. Sinterklaas was daar niet anders in. Of het nou met vrienden, mijn schoonfamilie of in kleine kring met mijn eigen kinderen was: dat biertje hoorde er gewoon bij. Gezellig toch?

En dat biertje was zo normaal geworden, dat je haast vergeet dat zulke sociale hoogtepunten ook prima zonder drank kunnen. Juist zelfs! Want crappy Sinterklaasgedichtjes zijn echt een stuk leuker als je ze helemaal scherp kunt meemaken, en ook de blijdschap van je kinderen zou toch ook het liefste gewoon voor de volle 100% willen ervaren? Het hoeft ‘alleen maar even’ uit je systeem, maar ook dan heb je weer een mooie reden te pakken om toch te proberen om die alcohol te laten staan.

En mocht je nog steeds twijfelen of je wel lol kunt hebben zonder drank, dan hoeft je alleen maar naar die kinderen te kijken om het levende bewijs te zien dat een heerlijk avondje ook heerlijk kan zijn zonder alcohol. Wij konden dat vroeger allemaal. Waarom zouden wij dat nu dan niet meer kunnen?

Geniet ervan dus! Ik wens jullie allemaal een heerlijk 0.0 avondje vandaag.

2 Comments

  1. Wilme de Roon December 31, 2020
    • Alcoholvrijheid December 31, 2020

Leave a Reply