Kan je ook zonder alcohol op vakantie?

Oe, volgens mij is dit voor heel veel mensen een moeilijke. Ook voor mij was het lange tijd ondenkbaar om niet te drinken op vakantie. Want wat is er nou een beter moment om een flesje open te trekken nadat je maandenlang hard gewerkt hebt en/of urenlang hard gereisd? Die welverdiende drankjes smaakten vaak het lekkerst, maar zo smaakten ze niet allemaal. Vaak ben je de halve vakantie lam terwijl je je juist had voorgenomen om met zoveel dingen te gaan ontspannen.

Als je erover na gaat denken is het eigenlijk best zonde dat je jezelf juist tijdens je vakantie een beetje aan gort gaat drinken onder het mom van ‘nu kan ik eindelijk genieten, nu mag het’. En natuurlijk mag het, zolang je volwassen bent mag het altijd, maar ergens zou het juist verstandiger zijn om gewoon juist op vakantie geen alcohol te drinken zodat je dan je batterijen eens helemaal goed kunt opladen voor als je weer aan de bak moet. Ik moest ‘vroegah’ altijd eerst een paar dagen bijkomen als ik op vakantie was geweest, en dat kan toch niet helemaal de bedoeling zijn van het concept vakantie?

Los daarvan, is het tijdens een vakantie ook gewoon nog eens extra moeilijk om maat te houden met je drank. Want waarom zou je, je hoeft er toch niet vroeg uit? En toch kan het echt, en het is nog leuk ook! Ik ben nu twee jaar gestopt met alcohol en ik geniet net zo hard van mijn welverdiende Heineken 0.0 als destijds mijn welverdiende sixpackje of twee. Nu geniet ik er alleen een stuk bewuster van, en daardoor gaat je vrije tijd ook een stuk langer mee. Als je aangeschoten bent vliegt de tijd minstens twee keer zo snel en is je vakantie voor je gevoel dus nog sneller voorbij. En dan heb ik het niet eens over de uren die je in je bed met je kater aan het worstelen bent.

Nee hoor, hoe gek het ook klinkt: ook op vakantie is het heerlijk zijn om alcoholvrij van het leven te genieten. Misschien juist wel meer dan ooit, want na al dat harde werken heb jij een ochtend zonder kater wel verdiend!

Geniet ervan, zoveel als je kunt. Fijne vakantie!

Leave a Reply