Tip: grijp die lockdown aan om te stoppen met alcohol

Inmiddels zitten we door de coronacrisis alweer ruim twee weken thuis en moeten we allemaal een manier vinden om ons aan te passen aan deze nieuwe, bizarre werkelijkheid. We moeten allemaal onze draai vinden in het altijd aanwezige gezin of juist in de altijd aanwezige eenzaamheid om ons heen. In beide scenario’s kan ik me goed voorstellen dat het heel verleidelijk is om de dag af te sluiten met een lekker welverdiend glas alcohol in deze moeilijke tijd. Maar kun je daar niet beter even mee wachten?

Gezien het thema van deze website zal mijn antwoord jullie niet verbazen, maar inderdaad: zeker! Deze hele crisissituatie om ons heen leent zich namelijk uitstekend om eindelijk écht te breken met die hardnekkige gewoonte. Want denk maar eens mee: één van de moeilijkste hobbels in de lange weg naar alcoholvrijheid is namelijk de alom aanwezige sociale druk om toch vooral maar wel gezellig een glaasje mee te drinken. En laat juist die hindernis nou eens helemaal voor je weggehaald zijn zeg!

Zo zie je maar weer dat elk nadeel ook echt z’n voordeel heeft. Doordat alle kroegen gesloten zijn en de feestjes allemaal moeten worden afgelast, is het nu gemakkelijker dan ooit om de knop om te zetten en dat drankje te laten staan. Je hoeft het alleen niet meer in huis te halen en de rest gaat “vanzelf”. Daarmee wil ik niet ineens zeggen dat het makkelijk wordt, maar een hele moeilijke hindernis wordt in elk geval voor je weggenomen. Grijp die kans!

En tegen de tijd dat we wel eindelijk weer massaal de deur uit mogen heb, jij waarschijnlijk al zo lang kunnen genieten van het leven zonder alcohol dat de kans best groot is dat je er helemaal niet meer aan wilt beginnen. Sterker nog, dat zou eigenlijk het enige voordeel zijn dat ik me zo snel kan verzinnen van als zometeen blijkt dat we nog vele maanden binnen moeten blijven.

Laten we er daarom allemaal alsjeblieft een zo goed mogelijke draai aan geven en grijp die unieke kans om eindelijk werk te maken van dat eindeloos vooruitgeschoven voornemen om ooit te stoppen met drank. Dan is die hele crisis in elk geval niet helemaal nutteloos gebleken.

Succes!

 

Leave a Reply