“Ik was er nog niet klaar voor”

Je bent nooit te jong om te stoppen! Dat was ten minste de eerste gedachte die ik had toen ik het ervaringsverhaal van deze week binnenkreeg. Ik denk dat de meesten van ons wachten toch minstens middelbare leeftijd voordat we het anders gaan doen, maar hoe fijn zou dat zijn geweest als we dat al eerder hadden gedaan? Deze jongen doet dat op zijn vijfentwintigste, en ik vermoed zomaar dat hij daar absoluut geen spijt van gaat krijgen. Leuk om te lezen:

 

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben lasser, 25 jaar jong en werk in de metaaltechniek. Daarnaast ga ik graag in mijn vrije tijd wat sporten. Dan ga ik het liefste zwemmen, wandelen, of een stukje fietsen in de zomer.

Wat dronk je vooral en hoe veel/vaak?
Ik dronk vooral bier, Trappisten (zwaar bier) en kleine likeurtjes. Ik dronk nooit doordeweeks, maar dan meestal wel flink in het weekend. De hoeveelheid die ik per weekend dronk verschilde wel, maar als ik er nu op terug kijk over het algemeen wel te veel.

Hoe lang ben je inmiddels gestopt met alcohol?
Inmiddels is dat zo’n 5 maanden geleden.

Was dit je eerste poging?
Eigenlijk niet. Ik heb wel eens een maand niet gedronken, maar daarna begon ik al vrij snel weer te drinken in de weekenden.

Wat hield je tegen om eerder te stoppen met alcohol?
Ik was er nog niet klaar voor, al wist ik wel dat het beter voor mij was.

Waardoor heb je uiteindelijk de knop omgegooid door toch te stoppen?
Op dezelfde manier als hoe ik de knop heb omgegooid door ook te stoppen met roken bijna 4 jaar geleden. Je voelt diep van binnen in je brein dat het tijd wordt om er mee op te houden, of niet. Het is een gevoel…

Wat heb je tot nu toe als de grootste voordelen ervaren?
Ik voel me fitter, helderder, slaap dieper en mijn brein heeft rust gekregen.

En wat mis je het meest?
Niks, want ik mis het drinken niet meer.

Dan ook: wat mis je het minst van alcohol?
De katers, minder helder zijn en slechte slaap.

Wat doe je als je het even moeilijk hebt en toch weer wilt drinken?
Die momenten heb ik eigenlijk nog niet echt ervaren. Ik drink nu gewoon andere drankjes.

Wat drink je als alternatief als je geen alcohol meer drinkt?
Thee, appelsap, water, sinaasappelsap, soms iets van fris.

Hoe ben je van plan om in de toekomst met alcohol om te gaan?
Ik wil niet meer opnieuw gaan drinken.

Heb je nog tips of advies voor mensen die ook stoppen met alcohol?
Stop alleen voor jezelf, omdat JIJ wilt stoppen en misschien wel je leven wilt verbeteren! Luister daarbij naar je hart en lichaam.

Tenslotte: wat wil je zeggen tegen iedereen die nu nog twijfelt of ze wel moeten stoppen met drank of niet?
Ik zou die kans pakken als je er klaar voor bent, je krijgt er geen spijt van!! De wereld en de mensen om je heen hebben meer aan je als je nuchter bent dan wanneer je drinkt!

 

En daar heb je natuurlijk helemaal gelijk in! En met zo’n instelling gaat de wereld inderdaad nog veel plezier van jou beleven. Heel erg bedankt voor dit verfrissende verhaal, en ik wens je alle goeds en een heerlijk alcoholvrije toekomst. Geniet ervan!

En mocht iemand anders na het lezen van dit verhaal nu ook eens zijn of haar ervaringen over stoppen met alcohol willen delen: heel graag! Als je op deze pagina even je e-mail achterlaat neem ik vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

Fijn weekend allemaal!

Leave a Reply