“Ik was een functionerende verslaafde geworden”

Ok lieve mensen, ga er even goed voor zitten want dit is pas echt een mooi verhaal! Zoals jullie misschien al weten, verzamel ik de laatste tijd ervaringsverhalen op deze site van mensen die het roer omgegooid hebben naar een alcoholvrij leven. Iedereen beleeft deze strijd op een eigen manier, en elk verhaal kan mensen inspireren om ook die spannende stap te zetten. Dit verhaal is echter van een andere klasse, omdat de ijzersterke schrijver ook nog eens langdurige cocaïneverslaving zijn leven uit aan het rammen is. Dat is pas vrijheid nemen! Ik was in elk geval zwaar onder de indruk van zijn eerlijke en openhartige erkenning op zijn sociale media, hieronder gevolgd door zijn antwoorden op mijn interview voor Alcoholvrijheid.nl. Wat een held!

 

Schaamte maakt plaats voor trots

Lieve mensen,
Een lange persoonlijke post, ik hoop iemand ermee te kunnen inspireren of helpen. Schaamte maakt plaats voor trots.

Vandaag precies een half jaar geleden zette ik een grote stap naar herstel voor mijn cocaïneverslaving. Na zo’n 16 jaar te hebben gebruikt en ambulante hulp te hebben gekregen liet ik mij opnemen in de kliniek om volledig te stoppen met cocaïne. Ik runde mijn bedrijf, betaalde de rekeningen, kwam niet in de problemen maar gebruikte veel meer dan dat ik eigenlijk zelf wilde en verloor connectie met mezelf en familie. Ik was een functionerende verslaafde geworden.

Ik zat in januari 2 weken in Nederland en daarna 6 weken in Afrika in de kliniek. Een intense tijd waar ik mezelf tegen kwam en een tijd die mij de tools gaf om een nieuw clean leven te gaan leiden. Ik voel mij gezegend dat die hulp beschikbaar is vanuit Nederland🙏

Het leven in herstel is niet altijd makkelijk, maar ik ben nu veel bewuster gaan leven in alle opzichten, wat voor mij erg goed voelt. Ik ben gestopt met alles, roken en gebruiken, waar drinken dus ook onder valt, want alles staat met elkaar in verbinding. Ik blijf wel heerlijke drankjes voor onze gasten maken:) Ook is mijn focus en slaap beter dan ooit.

Ik kan nu echt connectie maken met mensen om mij heen en met mezelf. Ik heb veel grote beslissingen (moeten) maken en ben andere dingen belangrijk gaan vinden. Sommigen hebben daar een mening over maar ook dat is ok. Ik ben super dankbaar om in het 12-stappen programma te zitten waar ik veel leer en inspirerende mensen ontmoet.

Mijn dank naar alle mensen die mij hebben gesteund in de laatste tijd, die mij belden voor die tijd van vertrek, die mij een slaapplek aanboden toen ik weer terug was, mijn sponsor, de counselors, fellows, vrienden, mijn ouders en zus, mijn meisje en mijn higher power want zonder hem was ik nog in gebruik. Op naar een nog rijker leven.

Vanuit liefde ❤️

 

— En hieronder een mooie toevoeging voor Alcoholvrijheid.nl:

 

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik had een bedrijf voor cocktails op locatie. Nu horeca maar in dienst

Hoe lang ben je inmiddels gestopt met alcohol? 6 maanden

Was dit je eerste poging? Yes!

Wat hield je tegen om eerder te stoppen met alcohol?
De stap om toe te geven dat ik een verslaving had

Waardoor heb je uiteindelijk de knop omgegooid door toch te stoppen?
Omdat ik het niet meer kon controleren, dit in combinatie met cocaïne

Wat heb je tot nu toe als de grootste voordelen ervaren?
Helder, bewustwording, fit zijn, connectie maken met mijzelf en andere

En wat mis je het meest?
Een avond waarvan je niet weet hoe die gaat eindigen

Dan ook: wat mis je het minst van alcohol?
De error die het brengt aan mijn lichaam en geest

Wat doe je als je het even moeilijk hebt en toch weer wilt drinken of hebt gedronken?
Ik ga nooit meer drinken, Ik ga vaak sporten, motorrijden of slapen en de volgende ochtend vroeg op.

Wat drink je als alternatief als je geen alcohol meer drinkt?
Spa rood met limoen, gember thee & water

Hoe ben je van plan om in de toekomst met alcohol om te gaan?
Zelf nooit meer te drinken omdat ik weet hoe het zal verlopen. De oneindige cirkel noem ik het

Heb je nog tips of advies voor mensen die ook stoppen met alcohol?
Doorzetten en je niet laten gek maken door al die mensen die zeggen: Aaaaahh, neem toch een drankje joh!

Tenslotte: wat wil je zeggen tegen iedereen die nu nog twijfelt of ze wel moeten stoppen met drank of niet?
Als je het zelf voelt en nog twijfelt, DOEN! Het brengt je veel mooie en heldere momenten en zal je geest ook rust geven.

Dat was hem! Zijn er verder nog dingen die je niet kwijt kon in deze vragenlijst?
Mensen gaan vaak zeuren op andere die een avond niet willen drinken ipv respect te hebben voor hun keuze. Als iedereen elkaar in hun waarde laat zullen mensen makkelijker hun stappen kunnen maken die ze willen, welke kant dat ook op is.

 

Tot zover! Ik moet zeggen dat ik werkelijk zwaar onder de indruk ben van deze machtige ommezwaai in zijn leven. In die zin had ik het altijd maar makkelijk met de verslaving aan mijn biertjes… Maar wat je verslaving ook is, een verslaving is een verslaving en dit verhaal bewijst ons allemaal des te meer dat je zelf de kracht in je hebt om deze de baas te worden. Die verslaving gaat nooit weg, maar je kunt wel zelf bepalen of je jezelf eraan toegeeft of gaat vechten om hem eronder te krijgen.

Ook jij kan dat, mocht je nog twijfelen. Het is aanvankelijk eng, maar geen strijd die je niet kan winnen. Geloof me, het is nooit te laat om te beginnen. Zeker als het over je eigen leven gaat!

Mocht je zelf ook een keer (anoniem!) je verhaal willen delen, laat dan even je email achter op dit formulier. Samen helpen we meer mensen naar een fijn leven in alcoholvrijheid!

2 Comments

  1. . July 12, 2020
  2. Sander July 14, 2020

Leave a Reply