“Ik vind mijzelf wel saaier nu”

Het is even wennen als je geen alcohol meer drinkt, en het sociale leven is soms echt niet altijd even leuk en bruisend meer allemaal… maar wat telt is de eindbalans onder de streep. Valt die voor jou nog steeds positief uit? Dan ben je voor je het weet vanzelf ook twee jaar alcoholvrij zoals de schrijver van deze week:

 

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben al een jaar of 40 actief bij een internationale groothandel voor reclamestudio’s wereldwijd. Ik ben daar verantwoordelijk voor een aantal landen in Europa, en reis dus relatief veel.

Wat dronk je vooral en hoe veel/vaak?
Ik dronk vooral witte en rode wijn en sterke drank. Ik dronk bijna elke dag, en dan toch wel minimaal 6 tot 8 eenheden per dag.

Hoe lang ben je inmiddels gestopt met alcohol?
Op de kop af, 2 jaar vandaag. Ik ben trouwens tegelijkertijd met roken gestopt.

Was dit je eerste poging?
Wel de eerste serieuze.

Wat hield je tegen om eerder te stoppen met alcohol?
Ik zag er de noodzaak niet van in.

Waardoor heb je uiteindelijk de knop omgegooid door toch te stoppen?
Ik kreeg steeds meer last van angst depressies, met name bij het auto rijden en bij meer vreemde zaken. Daarnaast raakte ik meer en meer overtuigd dat drinken niet bijdraagt aan je algemene gezondheid. Ook mijn vrouw en kinderen vonden (terecht) dat ik wel te vaak te veel dronk.

Wat heb je tot nu toe als de grootste voordelen ervaren?
Ik ben zo veel scherper, fitter, vitaler, slaap beter en ben voor 99% van mijn angst depressies af.

En wat mis je het meest?
Het roesje en later op de avonden de ontspannenheid die er optreedt bij mensen die wel wat gedronken hebben. Ik vind het nu ook vaak niet meer leuk later in de avond, met spelletjes en bij lang aan tafel zitten. Ik vind mijzelf minder gezellig dan vroeger. Ik was altijd diegene die het licht uitdeed. Ik vind mijzelf wel saaier nu.

Dan ook: wat mis je het minst van alcohol?
De ochtenden, het niet scherp zijn, en ook toch wel de “gaten” in je geheugen, en in sommige gevallen mijn gedrag met drank op.

Wat doe je als je het even moeilijk hebt en toch weer wilt drinken?
Naar bed gaan……

Wat drink je als alternatief als je geen alcohol meer drinkt?
Ik drink veel bruiswater en af en toe alcoholvrije Gin tonic.

Hoe ben je van plan om in de toekomst met alcohol om te gaan?
Ik probeer dit vol te houden.

Heb je nog tips of advies voor mensen die ook stoppen met alcohol?
Het is 99,9% mindset, je moet het willen. Indien je het echt wilt, kun je het!

Tenslotte: wat wil je zeggen tegen iedereen die nu nog twijfelt of ze wel moeten stoppen met drank of niet?
Qua vitaliteit en scherpte ga je extreem vooruit. Maar het blijft altijd een lastig verhaal. Ik mis persoonlijk nog altijd de ontspannenheid die alcohol met zich meebrengt. Maar voor mij slaat de balans per saldo positief uit. Het wordt in de loop ter tijden wel makkelijker, ook gezien het feit dat je omgeving dan wel weet dat je geen alcohol meer drinkt.

 

Hierin heb je zeker wel gelijk hoor: het wordt in de loop der tijden echt makkelijker. En je gaat andere manieren vinden om jezelf te vermaken. Alleen, of met anderen. En dat hoeft er gelukkig echt niet minder leuk op te zijn. Anders, maar ook leuk gewoon! Het is even wennen en zoeken, maar ik geloof dat iedereen zijn of haar weg daar wel in vindt vanzelf.

Heel erg bedankt in elk geval voor het delen van dit verhaal. Er mooi dat je dit met ons hebt willen delen! En mocht iemand anders na het lezen van dit verhaal nu ook eens zijn of haar ervaringen willen delen: heel graag! Als je op deze pagina even je email achterlaat neem ik vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

Fijn weekend allemaal!

Leave a Reply