“Ik kon nooit stoppen met drinken”

Wat is het toch mooi dat er ook professionele hulp bestaat voor mensen die willen stoppen met alcohol of drugs. Regelmatig mag ik verhalen delen van mensen die met veel lof praten over de goede steun die zij hier van sponsors en medeleden hebben mogen ontvangen. Vandaag is weer zo’n dag, heel mooi om te lezen dat hij er na jaren alcoholvrijheid nog steeds veel steun uit kan halen:

 

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben vrachtwagenchauffeur.

Wat dronk je vooral en hoe veel/vaak?
Mijn verslaving begon al vroeg toen ik een puber was. Ik dronk vooral bier en sterke drank in de weekenden en doordeweeks wat minder. Zodra het weekend begon, dronk ik heel veel en gebruikte daar ook cocaïne bij.

Hoe lang ben je inmiddels gestopt met alcohol?
Ik ben nu 4 jaar, 24 dagen en 19 uur clean!

Was dit je eerste poging?
4 jaar geleden was mijn eerste serieuze poging om te stoppen. Ik ben naar een kliniek geweest en daarna ben ik naar meetings gegaan, waar ik nog steeds bijna elke dag naartoe ga.

Wat hield je tegen om eerder te stoppen met alcohol?
Ik kon nooit stoppen met drinken totdat het echt onhanteerbaar werd en het uit de hand liep.

Wat heb je tot nu toe als de grootste voordelen ervaren?
De grootste voordelen zijn mijn verbeterde gezondheid en de financiële besparing. Ik werd weer helder van geest en kon mijn gevoelens beter ervaren, ook al was het moeilijk.

En wat mis je het meest?
Ik mis eigenlijk niks aan alcohol, want het brengt het slechtste in mij naar boven en ik word er een naar persoon van.

Wat doe je als je het even moeilijk hebt en toch weer wilt drinken?
Als ik het moeilijk heb, bel ik mijn sponsor of medeleden die in het 12-stappenprogramma zitten en ga ik naar meetings met andere leden.

Wat drink je als alternatief als je geen alcohol meer drinkt?
Ik drink koffie, frisdrank of water als alternatief.

Hoe ben je van plan om in de toekomst met alcohol om te gaan?
In de toekomst komt er geen alcohol meer in mijn leven en ik blijf werken aan mijn herstel en blijf naar meetings gaan.

Heb je nog tips of advies voor mensen die ook stoppen met alcohol?
Mijn tip is om naar meetings te gaan en mensen op te zoeken die hetzelfde probleem en ziekte hebben, want het is een dodelijke ziekte!! Blijf vooral werken aan je herstel en volg het 12-stappen programma van AA, NA of CA!

Tenslotte: wat wil je zeggen tegen iedereen die nu nog twijfelt of ze wel moeten stoppen met drank of niet?
Als je het niet in de hand hebt en je niet zonder alcohol of andere drugs kunt, ga dan eens naar een meeting en je zult zien dat iedereen je daar begrijpt en je zult hulp krijgen als je het wilt! Je moet eerst erkennen dat je verslaafd bent en dat je een probleem hebt. Stap 1…

 

Heel goed dat je ons daaraan helpt herinneren, en wie weet is er ergens iemand die door jouw ervaringsverhaal toch die drempel over durft om eens een mailtje naar de AA te sturen. Dankjewel daarvoor, en bedankt voor het delen van je verhaal!

En mocht iemand anders na het lezen van dit verhaal nu ook eens zijn of haar ervaringen over stoppen met alcohol met ons willen delen: heel graag! Als je op deze pagina even je email achterlaat neem ik vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

Fijn weekend allemaal!

Leave a Reply