“Ik ben een leukere vent voor mijn gezin”

Wat is het toch heerlijk om gestopt te zijn! En wat is het leuk om te merken dat er steeds meer mensen die stap maken. Althans, zo lijkt het omdat er steeds meer mensen zijn die mijn vragenlijst over alcoholvrijheid in willen vullen. Zo ook de held hieronder, die inmiddels ook alweer een paar maanden de vruchten van een alcoholvrij leven plukt:

 

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben accountmanager bij een bedrijf dat dierenbenodigdheden verkoopt aan dierenwinkels.

Wat dronk je vooral en hoe veel/vaak?
Ik dronk bier en rode wijn. Meestal in het weekend maar dan zonder rem. Denk een fles of 4 tot 6 wijn en een biertje of 8.

Hoe lang ben je inmiddels gestopt met alcohol?
Ik ben gestopt vanaf 22 december 2020

Was dit je eerste poging?
Wel mijn eerste echte serieuze poging.

Wat hield je tegen om eerder te stoppen met alcohol?
Ik vond zelf dat mijn drinkgedrag wel meeviel. Ik was er niet afhankelijk van, dus ik zag er geen reden toe.

Waardoor heb je uiteindelijk de knop omgegooid door toch te stoppen?
Ik wist dat ik veel dronk. Mijn vrouw heeft dat ook meerdere maken aangegeven. Maar nogmaals, ik zag mijzelf niet als “verslaafd, alcoholist” op een dag werd ik via Facebook, heel toevallig, uitgenodigd om “30 dagen lekker nuchter” van Koos van Plateringen bij te wonen als onderdeel van zijn “eerlijk over alcohol” programma. Ik heb toen zijn podcast “eerlijk over alcohol” geluisterd en realiseerde mij dat zijn verhaal over mij ging. Dat sloeg in als een bom en ik ben direct gestopt.

Wat heb je tot nu toe als de grootste voordelen ervaren?
Ik ben fitter, geduldiger, afgevallen (bierbuikje weg), heb een frisser gelaat, heb geen katers meer, meer tijd, geld bespaard. Ik maak alles intenser mee en ik ben een leukere vent voor mijn gezin.

En wat mis je het meest?
Eigenlijk niets, omdat de voordelen veel zwaarder wegen dan het gemis van iets tijdens mijn drinken.

Dan ook: wat mis je het minst van alcohol?
De schaamte.

Wat doe je als je het even moeilijk hebt en toch weer wilt drinken of hebt gedronken?
Ik ga wandelen, met de kinderen iets, of pak een heerlijke thee.

Wat drink je als alternatief als je geen alcohol meer drinkt?
Thee en sap.

Hoe ben je van plan om in de toekomst met alcohol om te gaan?
Nooit meer te drinken.

Heb je nog tips of advies voor mensen die ook stoppen met alcohol?
Neem de stap, verdiep je in hoe giftig alcohol is en vraag hulp bij huisarts of verslavingsinstelling.

Tenslotte: wat wil je zeggen tegen iedereen die nu nog twijfelt of ze wel moeten stoppen met drank of niet?
Als je stopt levert dat je veel meer op dan alcohol. Je bent veel echter en meer bij jezelf. Je wordt er echt een leuker mens, ouder, partner en kind van.

 

En dat kan ik alleen maar bevestigen! Ontzettend bedankt voor het delen van dit verhaal. Wil je meer lezen van deze dappere held? Op het forum heb ik een sectie ingericht waar een deel van zijn dagboek over zijn ervaringen bij de verslavingszorg staat. Nu al mooi om te lezen, en hopelijk wordt dit in de toekomst uitgebreid met meer mooie verhalen!

En mocht iemand na het lezen nu ook een keer zijn of haar ervaringen met stoppen willen delen: heel graag! Vul op deze pagina even je e-mailadres in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Leave a Reply