Hoe gelukkig word je van 777 dagen zonder alcohol?

Hoera! Vandaag is het op de kop af precies 777 dagen geleden dat ik voor het laatst een echt biertje dronk. Ik vond het destijds nog retespannend om te stoppen met die gewoonte, maar nu achteraf kan ik zeggen dat ik toch echt ontzettend gelukkig ben geworden van die keuze. Waar komt dat geluk vooral vandaan?

Nou, te veel om op te noemen eigenlijk! Er zijn ontzettend veel voordelen aan stoppen met alcohol, en daarover ga ik na verloop van tijd deze hele website mee volschrijven, maar wat zijn nou de allergrootste pluspunten van een leven zonder alcohol? Waarschijnlijk is dit weer voor iedereen verschillend, maar als ik zelf een top 3 mag maken zijn dit de dingen waar ik na 777 dagen het meeste geluk uit haal:

1 – Je kunt ontzettend productief worden, zijn en blijven
2 – Je bent nooit meer gaar en zinloos door katers
3 – Je voelt je trots omdat je de rem van je leven hebt gehaald

En terwijl ik dit schrijf besef ik me dat ik zo ontzettend veel dingen nog nier eens benoem. Deze 3 punten zijn nog maar het puntje van de ijsberg van het geluk dat je terugkrijgt door te kiezen om te stoppen met alcohol.

Ook als je geen enorme problematische drinker bent, dan nog is het de moeite waard om dit potentiële geluk aan te boren, want na 777 dagen kan ik niet anders zeggen dat dit misschien wel de beste keuze uit mijn leven is geweest.

Dus, mocht jij die keuze nog niet gemaakt hebben: just do it! Je gaat er (vooral zodra die verslaving eenmaal versleten is) echt geen spijt van krijgen. Integendeel!

4 Comments

  1. Jordi February 19, 2020
    • Alcoholvrijheid February 20, 2020
  2. Mark March 8, 2020
    • Alcoholvrijheid March 8, 2020

Leave a Reply