“Het lukte me gewoon niet om niet te drinken”

Elke reis begint met een enkele stap. En dat geldt zeer zeker ook voor die waardevolle reis naar Alcoholvrijheid! En wát een zware eerste stap kan dat zijn zeg… maar vrees niet: als je eenmaal loopt wordt het daarna gelukkig alleen maar makkelijker. Vandaag heb ik een mooi verhaal van iemand die een maand geleden aan haar reis begonnen is. Wie volgt? Laat je dan vooral inspireren:

 

Alcohol heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Ik kan me herinneren dat het voor mij vloeibaar zelfvertrouwen was. Ik was vroeger heel erg onzeker en dit gaf me zelfvertrouwen. Dan was ik ineens een vrouw van de wereld.

Toen ik 19 was dronk ik op mijn werk, bij een uitzendbureau. Ik was doodsbang voor mensen. Dit was echt een dramatische tijd. Drinken op het werk heb ik niet meer gedaan, maar ik dronk wel elke dag als ik uit mijn werk kwam 2 à 3 glazen wijn of bier. En in de weekenden ook.

Alcohol was mijn beste vriend, als een relatie uitging dacht ik gelijk.. Wijn! Mijn vriend die er altijd voor me is…

En als ik ging lunchen… Wijn!
Ik voel me rot.. Wijn!
In de tuin gewerkt… Wijn!
Altijd een beloning en een troost..

De knop ging om toen ik mijn laatste relatie appte met de vraag wat hij wilde eten toen hij de volgende dag bij me zou komen eten. Hij zei toen: ik lust alles, maar wijn hoeft niet hoor, ik drink niet doordeweeks. Toen gebeurde er iets in mijn hoofd, alsof de knop bijna helemaal om was en dit het laatste tikje was om ‘m helemaal om te draaien…

Ik ben direct gestopt, was er ineens klaar mee. Ik ben vandaag 30 dagen gestopt, en ik ben er zo blij mee! De relatie is helaas gestopt, maar zelfs daarom ben ik niet gaan drinken terwijl ik me hier echt rot door voelde.

Ik voel me gezonder dan ooit, sporten deed ik al heel veel, dit was eigenlijk het ontbrekende stukje qua gezondheid. Ik eet wel meer suiker maar dat mag nu even van mezelf, ik eet elke dag ijs en hagelslag, terwijl ik eerst niet zo’n zoetekauw was.

Ik ben veel relaxter, ook in het verkeer maak ik me niet meer druk. Tegen mijn dochter ben ik veel aardiger, omdat de verslaving weg is. Ik hoef niets meer.

Ik weet niet of ik ooit weer ga drinken, ik heb nu een jaar stoppen in mijn hoofd. Zoals ik nu denk kan ik me niet voorstellen dat ik weer zal gaan drinken, het leven is veel mooier zonder alcohol. Ik zal het wel eens gaan missen, bijvoorbeeld met iemand op een terrasje of bij een feest, maar ik ben niet iemand die af en toe kan drinken denk ik. We gaan het zien, voorlopig zeker niet!!!

Ik heb zo vaak gebaald van mezelf als ik ‘s ochtends wakker werd dat ik dacht: gatver weer een katerig gevoel. Het lukte me gewoon niet om niet te drinken. Vannacht heb ik voor het eerst goed geslapen sinds jaren!

Ik drink nu wel 0,0 biertjes. Leffe, Heineken en Radler zijn lekker. En ik heb laatst ook sinaasappels uitgeperst 😊 Je moet eraan toe zijn denk ik om te stoppen, ik ben nu bijna 53 en begon denk ik toen ik 16 was. Iedereen volgt zijn eigen pad.

Ik vind dat alcohol veel te maatschappelijk geaccepteerd is. Ineens vind ik het heel raar dat iedereen drinkt! Op tv, in restaurants, het is een legale drugs… Ik heb vroeger ook gerookt en vergelijk het stoppen hiermee, er zit een monstertje in je, die slaapt nu en als je weer gaat roken of drinken dan wordt hij weer wakker en wil meer!

Er zitten ook veel gezondheidsrisico’s aan het drinken van alcohol. Je hebt bijvoorbeeld veel meer kans op vele soorten kanker en als je stopt ga je er ook beter uitzien, mooi meegenomen toch?! En wat dacht je van geldbesparing? Ik spaar nu om een leuk cadeau voor mezelf te kopen.

Ik zou het iedereen aanraden, echt.

Succes!

 

En daar sluit ik me helemaal bij aan! En de succeswensen zijn ook zeker terug voor jou hoor, want met 30 dagen sta je natuurlijk nog aan het begin van je prachtige reis naar alcoholvrijheid. Het zal echt nog wel moeilijk worden en de verleiding gaat je echt nog wel op de proef stellen (essentiële tip: neem nooit dat ene drankje, ook als je van jezelf denkt dat je nu wel bewezen hebt om met drank om te kunnen gaan. Spoiler alert: dan ben je gelijk weer helemaal terug bij af!). Maar het is geweldig dat je deze stap gemaakt hebt en ik gun je alle goeds in de wereld waar je nu optimaal van kunt genieten! Wil je ons over een jaar nog een keer vertellen hoe het dan met je gaat?

Voor nu nogmaals ontzettend bedankt voor je leuke bijdrage aan Alcoholvrijheid! En mocht iemand anders na het lezen nu ook eens zijn of haar ervaringen over stoppen met alcohol met ons willen delen: heel graag! Als je op deze pagina even je e-mail achterlaat neem ik vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

Fijn weekend allemaal!

Leave a Reply