“Het leven zonder drank is zoveel mooier”

Een van de leukste dingen van stoppen met alcohol, is jezelf realiseren hoe onwijs veel relaxter dat wel niet is dan toen je nog dronk! Het duurt even om aan die andere kant te komen, maar als je daar eenmaal bent moet je vooral niet vergeten om hier zo af en toe van te gaan genieten. Ik weet zeker dat de schrijfster van deze antwoorden dat straks ook zal gaan doen:

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben zorgkundige en een mama van 3 kinderen. Een meisje van 6 jaar, een jongen van 4 jaar en een kleine meid van 1 jaar.

Wat dronk je vooral en hoe veel/vaak?
Ik dronk alles waar alcohol in zit. Van zwaar bier tot Vodka en alles ertussenin. Soms dronk ik elke dag, soms een week niet. Ik dronk ook tot ik letterlijk in slaap viel.

Hoe lang ben je inmiddels gestopt met alcohol?
Ondertussen een maand.

Was dit je eerste poging?
Neen. Ik heb al meerdere keren geprobeerd. Ook via tournee minerale maar daarna herviel ik terug.

Waarom denk je dat het deze keer wel gaat lukken? Wat is er anders dan voorheen?
Ik ben inderdaad al een paar keer gestopt. Het is de bedoeling om door het leven te gaan zonder alcohol. Soms is de sociale druk moeilijk bij bvb een feestje om toch een aperitiefje te drinken maar ik weet van mezelf dat ik niet kan doseren.

Deze keer ga ik met de app een competitie aan die ik wil winnen. Ik zie en voel ook de voordelen van een langere tijd te stoppen en denk dat deze voordelen nog zullen vermeerderen vooral mijn gewichtsverlies.

Wat hield je tegen om eerder te stoppen met alcohol
Mijn angststoornis.

Waardoor heb je uiteindelijk de knop omgegooid door toch te stoppen?
Mijn gezin. De ontelbare keren dat ik verstek moest laten gaan voor dingen met mijn gezin om dat ik een kater heb. En dat ik steeds afwezig was op mijn werk door katers.

Wat heb je tot nu toe als de grootste voordelen ervaren?
Ik ben energieker. Ik ben 5 kg kwijt. Heb zwaar overgewicht. Ik ben gelukkiger en kan het leven beter aan.

En wat mis je het meest?
Momenteel nog niets, maar ik ben wel bang voor de zomermaanden die er aan komen. Terrasjes, afspraken met vrienden…

Dan ook: wat mis je het minst van alcohol?
De katers.

Wat doe je als je het even moeilijk hebt en toch weer wilt drinken?
Ik heb het nu nog niet moeilijk gehad, maar ik zou wel graag wel tips hebben.

Wat drink je als alternatief als je geen alcohol meer drinkt?
Waterdrops in mijn waterfles, en mocktails.

Hoe ben je van plan om in de toekomst met alcohol om te gaan?
Liefst van al zou ik er verstandig mee willen omgaan, maar ik ben snel verslaafd en dus zou ik alcohol willen bannen.

Heb je nog tips of advies voor mensen die ook stoppen met alcohol?
Doe het voor jezelf!

Tenslotte: wat wil je zeggen tegen iedereen die nu nog twijfelt of ze wel moeten stoppen met drank of niet?
Het leven zonder drank is zoveel mooier.

En zo is dat helemaal! Bedankt voor je leuke bijdrage, en mocht iemand anders na het lezen van dit verhaal nu ook eens zijn of haar ervaringen willen delen, dan hoor ik dat graag. Als je op deze pagina even je e-mail achterlaat neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Fijne dag allemaal!

Leave a Reply