“Het leven is te mooi om te verspillen aan drank”

Tijd kun je maar 1 keer uitgeven. Wil je dit dan doen met een gare kater in bed? Ik kan me wel wat beters voorstellen hoor, dus bedenk altijd goed of dat avondje drinken je al die hersteltijd waard is. Zo kan je het meer uit je leven halen, en dat willen we diep van binnen toch allemaal? De schrijver van het ervaringsverhaal van deze week is dat ook in gaan zien en is zijn leven wat dat betreft mooi op tijd aan het bijsturen. Daar gaat ie nog veel plezier aan beleven!

 

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben 33 jaren jong en werk bij een internetprovider. Daarnaast wandel ik graag (dit jaar loop ik voor de derde keer de Nijmeegse Vierdaagse) en mag ik graag een rondje hardlopen.

Wat dronk je vooral en hoe veel/vaak?
Ik dronk voornamelijk bier, en eigenlijk alleen in het weekend. Al begon dat weekend vaak op donderdag, en eindigde dat vaak op zondagavond…

Hoe lang ben je inmiddels gestopt met alcohol?
Ten tijde dat ik dit schrijf ben ik 178 dagen gestopt met alcohol. Een mooie mijlpaal: 6 maanden zonder alcohol is slechts 4 dagen weg!

Was dit je eerste poging?
Wel mijn eerste serieuze poging. Ik deed altijd wel mee aan Dry January, waarna ik altijd weer blij was als het 1 februari was.

Wat hield je tegen om eerder te stoppen met alcohol?
De macht der gewoonte, het hoorde erbij in het weekend, bij het voetbal kijken, en bij het uit eten gaan.

Waardoor heb je uiteindelijk de knop omgegooid door toch te stoppen?
Ik ben er veel over gaan lezen en podcasts gaan luisteren. En als je eenmaal weet wat voor verwoestende werking alcohol heeft op zowel lichaam als geest, kon ik het mezelf niet langer verantwoorden om door te gaan met drinken.

Wat heb je tot nu toe als de grootste voordelen ervaren?
Ik ben, naast het stoppen met alcohol, ook naar de psycholoog geweest. Die twee dingen hebben mijn leven veranderd. Fysiek merk ik betere slaap en zin om de dag aan te pakken. Sinds ik ben gestopt met alcohol heb ik dingen gedaan die ik nooit had verwacht van mezelf. Ik geloof meer in mezelf dan ooit tevoren!

En wat mis je het meest?
Ik mis eigenlijk helemaal niks aan alcohol. De verwoestende werking die het heeft op lichaam en geest, en het feit dat ik me zo ontzettend goed voel maken dat ik er niks aan mis.

Dan ook: wat mis je het minst van alcohol?
Het minst mis ik de brakke dagen, de gaten in mijn geheugen, en de ontzettend slechte nachten na het drinken.

Wat doe je als je het even moeilijk hebt en toch weer wilt drinken?
Dan benoem ik dat hardop en bedenk ik me dat het een gevoel is, en dat gevoel gaat weer voorbij.

Wat drink je als alternatief als je geen alcohol meer drinkt?
Ik hou van bier, dus ik drink dan 0,0. Met name speciaalbiertjes. En anders is een hele lekkere groene ijsthee ook heerlijk!

Hoe ben je van plan om in de toekomst met alcohol om te gaan?
Ik ben van plan om in de toekomst gestopt te blijven. Het is het niet waard! Het plezier kan je ook hebben zonder alcohol

Heb je nog tips of advies voor mensen die ook stoppen met alcohol?
Doe het! Je gaat er geen spijt van krijgen, je leven wordt er zoveel beter van! In alles! Probeer het in ieder geval voor twee maanden, dan ga je de voordelen merken die er zijn!

Tenslotte: wat wil je zeggen tegen iedereen die nu nog twijfelt of ze wel moeten stoppen met drank of niet?
Als je al twijfelt aan je drankgebruik, dan weet je diep van binnen dat er iets mis is. Ga erover lezen, ga podcasts luisteren. Het leven is te mooi om te verspillen aan drank. En als je weet dat je drinkt om het een en ander te verdoven? Ga daar dan eerst mee aan de slag!

 

Dankjewel voor je verhaal, en dankjewel voor dit mooie citaat: “het leven is te mooi om te verspillen aan drank”. Dat is wel zo ontzettend waar! Zeker als je je studententijd voorbij bent, dan wil je dat er in mijn beleving gewoon echt niet meer bij hebben joh. Super dat jij dit ook zo hebt omarmd en ik ben oprecht blij dat je je nu zoveel beter voelt. Heel goed dat je tijdig bijstuurt daar, ga zo door en blijf ervan genieten!

Mocht iemand anders na het lezen van dit verhaal nu ook eens zijn of haar ervaringen over stoppen met alcohol met ons willen delen: heel graag! Als je op deze pagina even je email achterlaat neem ik vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

Fijn weekend allemaal!

Leave a Reply