“Geloof in je eigen geluk”

Stel je toch eens voor zeg, dat je als jonge moeder zo erg onder drank gebukt gaat dat je je eigen dochter zelfs niet meer mag zien. Het is de schrijfster van het ervaringsverhaal van deze week helaas overkomen, maar gelukkig heeft ze zichzelf net op tijd weten te herpakken en gaat het nu weer de goede kant op. En volledig alcoholvrij uiteraard! Goed bezig:


Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben 25 jaar oud, moeder van een mooi meisje. In het dagelijks leven ben ik huisvrouw en doe ik een online business. Mijn dochter is maar 1 keer in de 2 weken bij me omdat dat het gevolg is van mijn gebruik. Waarom ik ben gestopt is omdat ik me dochter een jaar niet heb mogen zien, maar nu ik van de ergste rotzooi af ben mag ze weer bij me komen! Maar toch blijft die alcohol in mijn hoofd rondspoken en daar baal ik zo ontzettend van! Maar ben weer gaan sporten en die online business houdt me bezig en met behulp van mijn coach blijf ik alert en dicht bij mezelf.

Wat dronk je vooral en hoe veel/vaak?
Ik dronk zo’n 7 flessen wijn per dag 7 jaar geleden! Ik begon om 12 uur ‘s middags en eindigde om 1 uur ‘s nachts. Ik heb ondertussen 4 klinieken gehad (niet alleen voor alcohol), maar niets lijkt mij te helpen.

Hoe lang ben je inmiddels gestopt met alcohol?
Inmiddels ben ik nu een maand gestopt. Ik ben nu nog maar net zelf gestopt en doe dit met hulp van een paranormale coach, door dieper in mezelf te gaan, alles om te gooien en zo die zelfliefde weer te creeëren.

Was dit je eerste poging?
En dit is niet mijn eerste poging, het is ondertussen mijn zevende poging.

Wat hield je tegen om eerder te stoppen met alcohol?
Wat het tegenhield om te stoppen was vooral dat ik dacht het leven zonder alcohol niet leuk meer zou zijn. De feestjes niet, niks niet…

Waardoor heb je uiteindelijk de knop omgegooid door toch te stoppen?
Mijn knop was het verlies van mijn lieve dochter, die ik inmiddels gelukkig weer 1 keer in de 2 weken bij mij mag hebben.

Wat heb je tot nu toe als de grootste voordelen ervaren?
Mijn voordelen zijn geen kater en geen gevechten meer, geen ziekenhuizen, mijn dochter weer bij me, en een gezonde relatie met mijn vriend en vrienden. Elke ochtend neem ik de tijd om mezelf te douchen en aan te kleden en mezelf eten te geven en lekker ochtendyoga te doen. Eerst mezelf en dan komt de rest van de wereld, al moet ik daarvoor vroeger mijn bed uit? So be it!

En wat mis je het meest?
Ik mis toch wel de momenten dat je geen grenzen meer kent dat je lekker even alles kan vergeten.

En dan ook, wat mis je het minst?
Die katers, bah bah! Wat ben ik blij dat ik die niet meer heb.

Wat doe je als je het even moeilijk hebt en toch weer wilt drinken?
Ik ga dan schrijven of yoga of mediteren, of lekker wandelen met de hond.

Wat drink je als alternatief als je geen alcohol meer drinkt?
Ik drink lekker koffie, thee, sap of Red Bull.

Hoe ben je van plan om in de toekomst met alcohol om te gaan?
Ermee om gaan? Ik als verslaafde zal er nooit mee kunnen omgaan. 1 is te veel en 1000 te weinig! Het is een kwestie van leven en de dood voor mij.

Heb je nog tips of advies voor mensen die ook stoppen met alcohol?
Een tip om te stoppen is jezelf vooral afvragen wat het drinken je gegeven heeft al die tijd. Denk na over wat voor schade het heeft aangericht, maar begin eerst te geloven in jezelf. Wees zuinig op je lichaam en je geest, want je hebt er maar 1! We hebben al die stofjes niet nodig om gelukkig te zijn. Neem chocola, bedrijf de liefde, ga wandelen, zoek mensen waar je vrolijk van wordt. Heb jezelf lief. Gun jezelf een schoon hoofd en lichaam.

Ik geniet weer van de vogeltjes, het gras aan mijn voeten voelen, de lucht van de lente en de haardvuurtjes in de winter door de schoorstenen. De heerlijke filmavondjes met tapas en een heerlijke warme bak thee of chocomel of een lekker sapje! En de dag erna? Fris en fruitig, nieuwe dag nieuwe kansen!

Tenslotte: wat wil je zeggen tegen iedereen die nu nog twijfelt of ze wel moeten stoppen met drank of niet?
Bij twijfel niet doen zeggen ze dan, en dan bedoel ik niet drinken natuurlijk! Je heb het niet nodig. Je hebt jezelf nodig met je gezonde bewuste verstand. Ga genieten en ga na wat het je gebracht heeft! Ben je echt gelukkiger geworden van al dat drinken? Dat kan ik me helaas niet voorstellen!

Jij kan dit. One day at the time! Stap voor stap en geloof in je eigen geluk!

 

En zo is dat: jij kan dit! Even een fast forward naar 3 maanden later (het duurde heel lang voordat ik haar mails kon uitwerken): de schrijfster is nog steeds alcoholvrij en inmiddels alweer 7 weken zwanger van haar volgende kindje. Namens iedereen die dit leest wens ik jou en jullie ontzettend veel geluk, sterkte liefde en wijsheid voor de toekomst. Want om met jouw eigen woorden te spreken: jij kan dit! 🙂

Onwijs bedankt voor het delen van je verhaal, en mocht iemand anders na het lezen hiervan nu ook eens zijn of haar ervaringen over stoppen met alcohol met ons willen delen: heel graag! Als je op deze pagina even je e-mail invult neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Fijne dag allemaal!

Leave a Reply