“Gek genoeg mis ik niks aan alcohol”

Je hoeft je echt niet elk weekend compleet aan gort te zuipen voordat het goed is om te stoppen met drinken. Integendeel! Ook voor de middelmatige drinker is het simpelweg gewoon ontzettend fijn om niet meer steeds zo zinloos brak te hoeven zijn. Dat blijkt maar weer eens uit het leuke nieuwe ervaringsverhaal van deze week:

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben een man van 47 jaar. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen, een jongen en een meisje. Mijn beroep is timmerman.

Wat dronk je vooral en hoe veel/vaak?
Ik dronk gemiddeld 12 flesjes bier per week. Vooral op vrijdag.

Hoe lang ben je inmiddels gestopt met alcohol?
Vanaf februari ben ik helemaal gestopt met alcohol. Dat is nu ongeveer een half jaar geleden.

Was dit je eerste poging?
Meerdere pogingen om te stoppen heb ik eigenlijk nooit aan gedacht.

Wat hield je tegen om eerder te stoppen met alcohol?
Ik ben gestopt omdat ik er klaar mee was. Niet alleen omdat mijn gedrag steeds uitbundiger werd, maar ook omdat is de volgende dag steeds meer last van katers en futloosheid begon te krijgen.

Waardoor heb je uiteindelijk de knop omgegooid door toch te stoppen?
Ik wil mijn kinderen graag als voorbeeld stellen dat het drinken van alcohol echt niet het normale normaal is.

Wat heb je tot nu toe als de grootste voordelen ervaren?
Stoppen met alcohol betekent voor het thuisfront een leuker gedrag. En je krijg veel meer energie.

En wat mis je het meest?
Gek genoeg mis ik helemaal niks aan alcohol.

Dan ook: wat mis je het minst van alcohol?
De katers meer de volgende dag, en dat slecht voelen steeds weer…

Wat doe je als je het even moeilijk hebt en toch weer wilt drinken?
De meeste collega’s en vrienden weten al dat ik geen alcohol meer drink. In het begin is het best lastig om het erover te hebben, maar ik word er alsmaar sterker van. Vooral als je ziet wat alcohol met mensen doet.

Wat drink je als alternatief als je geen alcohol meer drinkt?
Als alternatief drink ik graag een biertje 0.0.

Hoe ben je van plan om in de toekomst met alcohol om te gaan?
Ik hoop gewoon echt dat ik dit mooi volhoud.

Heb je nog tips of advies voor mensen die ook stoppen met alcohol?
Ik denk wel dat als je goed in je vel zit en er geen grote problemen zijn, dat stoppen met alcohol dan voor een middelmatige drinker wel goed te doen is.

Tenslotte: wat wil je zeggen tegen iedereen die nu nog twijfelt of ze wel moeten stoppen met drank of niet?
Stoppen met alcohol geeft mij een stukje vrijheid terug. De zwaarmoedigheid en de nutteloosheid van sommige gesprekken zijn er gelukkig niet meer. En het is goed voor de gezondheid uiteraard!

En zo is dat maar net, om maar een aantal voorbeelden te noemen! Bedankt dat je je ervaringen hier met ons hebt willen delen, en ik denk dat je wel gelijk hebt dat het voor een middelmatige drinker die goed in zijn vel zit goed te doen moet zijn. Het lastige daar is alleen dat het in die gevallen ook aan een zichtbare noodzaak ontbreekt om echt te moeten/willen stoppen. Begin er dan maar eens aan! Dus vergis je niet hoor: wat jij nu doet is knapper dan het misschien lijkt. Dus goed bezig daar, ga vooral zo door!

Nogmaals dank voor je verhaal, en mocht iemand anders nu ook eens zijn of haar ervaringen over stoppen met alcohol willen delen: heel graag! Als je op deze pagina even je e-mail achterlaat neem ik vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

Fijn weekend allemaal!

2 Comments

  1. Frank H Huisman August 26, 2022
    • Alcoholvrijheid August 31, 2022

Leave a Reply