Blacklist: alcoholvrij bier om niet te drinken

 
Alcoholvrijheid
Member Admin

Blegh, alcoholvrij drinken is ook weer niet altijd een feest hoor! Hoewel ik Heineken 0.0 echt fantastisch alcoholvrij bier vindt, is het spul van andere merken vaak echt niet te zuipen hoor. Helaas zal je in je alcoholvrije leven meer dan eens tegen een misselijkmakende slok badschuim aan gaan lopen. Natuurlijk, smaken verschillen, maar toch ken ik maar weinig mensen die hier voor de lol een slok van nemen.

Maar goed, om je te waarschuwen voor de fouten die ik tot nu toe heb gemaakt is hier een kleine blacklist van alcoholvrij bier waar je naar mijn idee echt met een enorme bocht omheen moet lopen:

  • Hertog Jan 0.0 (een mooi blikje en het echte bier is verrukkelijk, maar dit smaakt meer naar een slap aftreksel met een vleugje zeep)
  • Grolsch 0.0: in mijn ervaring veruit het smerigste alcoholvrij bier dat ik ooit heb geproefd. De smaak trekt helemaal door tot in je neus en met een beetje pecht schrik je ‘s nachts ook nog eens een keer wakker van de angstaanjagende herinnering aan die walgelijke nasmaak. Overdrijven is misschien een kunst, maar het maken van deze bocht is dat zeer zeker ook. Afrader!
  • Amstel net zoals zijn echte alcoholvrije broertje is ook deze natuurlijk echt totaal niet te hakken. Mocht je echt niets anders in huis hebben dan Amstel 0.0, drink dan allesreiniger.

Helaas zal deze blacklist ongetwijfeld nog langer worden. Heb jij nog een afrader die we absoluut wel moeten missen? Laat het hier weten en help je nuchtere medemensch!

Quote
Topic starter Posted : March 4, 2020 22:36
Bram
 Bram
Active Member

Ik ben dat niet helemaal met je eens. De 0.0 van deze merken moet je een beetje zien als speciaalbiertjes. Bij een potje voetbal ofzo 1 of 2 flesjes. 

Wil je met je drinkebroeders mee de kroeg in, kan je inderdaad beter de Heineken 0.0 nemen. Dan hou je het wel een tijdje vol.

Zo is er gelukkig voor iedere situatie wel een goed alternatief drankje zonder alcohol.

 

proost, groeten Bram

ReplyQuote
Posted : March 12, 2020 13:46
Alcoholvrijheid
Member Admin

Bedankt voor deze toevoeging Bram, in die zin kan je het inderdaad best eens goed proberen. Misschien is dat ook wel de reden waarom ik het zelf echt totaal niet te hakken vind. Toen ik nog gewoon bier dronk moest ik ook al niets van speciaalbiertjes hebben 😉

Heb je verder toevallig nog tips voor lekkere alcoholvrije drankjes?

ReplyQuote
Topic starter Posted : March 12, 2020 16:31
Bram
 Bram
Active Member

Ja ik vind water met een smaakje altijd wel lekker. Ranja of Roosvicee, giet het in een wijnglas en je hoort er niemand over. Kan je je kleine neefje of nichtje ook nog een slokje geven. Als je drinken gaat zien als bijzaak ipv hoofdzaak mis je het ook niet zo snel.

groet, Bram

ReplyQuote
Posted : March 13, 2020 10:05