Haal je motorrijbewijs.

2 Posts
2 Users
0 Likes
458 Views
Posts: 1
New Member
Topic starter
 

Alcohol en verkeer is nooit een goede combinatie geweest. Nu zou ik een ontzettend schijnheilig persoon zijn als ik zou zeggen dat ik nooit heb gereden met een glaasje teveel op. Echter (en ik wil het niet goedpraten) is het in een auto nog wel goed te verbloemen, als je tenminste niet laddertjezat bent. Daarnaast is het zo dat in Nederland 2 standaardglazen, deelnemen aan het verkeer nog niet verboden is, dus dat ene biertje kan best, toch?

Op de motor is dat een ander verhaal. Je moet 100% nuchter en scherp zijn om je te kunnen focussen op de bochten, het wegdek, overige verkeersdeelnemers en onverwachte situaties.
3 weken geleden ging ik met mijn oud huisgenoten van mijn studententijd naar Den Haag. We hebben gekart, heerlijk gegeten in een restaurant, maar geen alcohol gedronken. De helm die ik bij me had voorkwam de vraag: waarom drink je geen gewoon bier maar alleen 0,0?

Ik kwam laat thuis vanuit Den Haag (ik woon in Westervoort, ten oosten van Arnhem) maar de volgende ochtend 0730 zat ik gezellig met vrouw een zoontje aan de ovengebakken croissants. Met alcohol zou dat een stuk zwaarder zijn geweest.

Bedankt, motor!

 

 
Posted : September 17, 2020 22:06
Alcoholvrijheid
Posts: 41
Eminent Member Admin
 

Hoi Dennis, onwijs bedankt voor je tip! En heel herkenbaar: ik heb zelf dan wel geen motor, maar vooral in het begin is het inderdaad heel erg makkelijk om de auto of motor de schuld te geven van je 0.0. Dat scheelt een hoop uitleg! En misschien nog wel een groter voordeel: het is heerlijk makkelijk om gewoon zelf naar huis te kunnen rijden als je er klaar mee bent. (daar had ik ook deze ode aan geschreven). Ik zal nooit de eerste keer vergeten dat ik na een bruiloft in the middle of nowhere gewoon op mijn dooie gemakje naar huis kon rijden. Hoe relaxed is dat!

Ga vooral zo door Dennis, en als je nog meer tips of ervaringen met ons wilt delen hoor ik het graag 🙂

 

 
Posted : September 18, 2020 12:27