Verveling etc.

 
Sofie
Active Member

Hoi,

Aan het einde van deze zomer was ik gestopt met drinken en ging dit volhouden tot nieuwjaar, aangezien we dan met een groepje een huis hadden gehuurd om nieuwjaar te vieren en daar alcohol natuurlijk niet kon ontbreken. Dit ging lange tijd goed en ik voelde mij super (ik ben al een aantal keer voor langere tijd gestopt, rond de 100 dagen telkens en weet hoe zalig dat voelt). Maar na een tijdje begon ik mij te vervelen, zeker in deze crisis. Je kan niet zomaar meer met iemand afspreken. Ik dacht, ik zoek een hobby. Hobby gevonden, ik ben begonnen met paardrijden, een reden voor mij om bv. op zaterdag niks te drinken, zodat ik zondag fris was om paardrijles te volgen. De crisis werd erger en erger en in België werd sport boven de 12 jaar gewoon verboden. Dus mijn enige lichtpuntje in de week verdween. Toen ik dit nieuws kreeg + het nieuws dat we ons huisje voor nieuwjaar moesten annuleren, heb ik mij die avond een glas wijn gepakt. Heel spijtig maar er was gewoon niets meer om naar uit te kijken. Vanaf toen heb ik gezegd, vanaf nieuwjaar stop ik met drinken (zoals miljoenen anderen wellicht ;-). 

Vanavond dus weeral mijn laatste drankje(s). Maar ik ben bang dat de verveling weer zal toeslaan. In het weekend spelen ik en mijn man altijd spelletjes met een drankje erbij, super gezellig, maar dit zal dus weg vallen, aangezien ik het drinken associeer met spelletjes spelen. Ik mag nog steeds niet paardrijden en hoop dit te kunnen opvullen met gaan hardlopen, al heb ik dat ook al vaak opgegeven. Mijn doel is om het stoppen met drinken vol te houden tot we terug fatsoenlijk mogen gaan feesten. 

Om een lang verhaal kort te maken, ik ben iemand die zich heel snel verveelt en vraag me af hoe jullie hiermee om gaan? Probleem is ook dat ik inderdaad kan gaan hardlopen, maar daarmee heb ik dan maar een uurtje gevuld.. 

Bedankt alvast! De app is al gedownload 😉

Quote
Topic starter Posted : January 3, 2021 15:43
Paula
Active Member

Hoi Sofie,

ik herken wel wat je schrijft. Het is lastig als je bepaalde bezigheden associeert met wijn. Ik was afgelopen jaar 8 maanden gestopt en heb me er door geslagen door op te schrijven welke voordelen ik ervaar van het niet drinken. Die kijk ik telkens terug. Ook lees ik veel boeken, websites etc van mensen die gestopt zijn met drinken. O.a. Deze website. Elke keer als ik het dan moeilijk had, hielp dat me er door heen. Ook als ik een bezigheid ging doen die ik normaal met wijn deed. Bv koken. 
helaas is het stemmetje in mijn hoofd afgelopen feestdagen te sterk gebleken, want het leven is al zo saai...etc.

Dus terugval gehad, maar het gekke was dat ik toen steeds een stemmetje had die zei dat ik me veel beter voelde zonder wijn, beter sliep etc. Dat stimuleerde me weer om de alcoholvrije draad weer op te pakken.

kortom, ik kan je niet echt advies geven hoe je het moet gaan doen als je je straks verveelt. Maar misschien helpt het om het per dag te bekijken. En je vooral tweede bewust te blijven van alle voordelen.

 

succes! Paula

ReplyQuote
Posted : January 3, 2021 23:01
Alcoholvrijheid
Member Admin

Hoi Sofie! Goed dat je wederom gestopt bent! En qua verveling, probeer na te gaan wat je leuk vond tegen de verveling toen je nog dronk. Deden jullie toen andere dingen waar je per se een drankje voor nodig had? Zo niet, dan heeft het probleem gelukkig niet zo veel met alcohol te maken, maar moet je "gewoon" gaan uitzoeken welke dingen je leuk vindt om te doen.

Gelukkig leven we tegenwoordig in een tijd waarin je alles online kunt leren wat je maar kunt verzinnen! Echt! Zelf vind ik dat echt de leukste manier van vermaak: je leert iets nieuws dat je eerder niet kon, en je wordt er dus ook nog eens beter, nuttiger en productiever van.

Mijn grootste tip zou zijn om eens rond te kijken op de site Udemy.com. Hier staan ontzettend veel goede en interessante cursussen die bijna altijd wel in de aanbieding zijn (let op dat je nooit meer dan 15 euro betaald, binnen twee weken is er altijd wel weer een kortingsperiode). Zelf heb ik hier alles geleerd waardoor ik die app kon programmeren, maar er staan ook zat vaardigheden die niets met computers te maken hebben. Ik heb een cursus tekenen gekocht, piano spelen, electronische muziek maken en wil binnenkort een cursus ukulele kopen. Hoe lollig is dat!

Maar smaken verschillen. Maar ik weet zeker dat er iets leuks voor je bij zal zitten en je hoeft er de deur niet voor uit!

Laat je het even weten als je iets hebt gevonden?

O ja, en je kan natuurlijk ook altijd op youtube zoeken naar iets leuks + het woord "tutorial". Altijd prijs!

ReplyQuote
Posted : January 3, 2021 23:05
Sofie
Active Member

Update: Ik ben ondertussen 33 dagen ver! En ik voel me echt zo veel beter! 

Achteraf gezien bleek het toch niet zo moeilijk om de gewoonte om in het weekend spelletjes te spelen met mijn man, al drinkend, stop te zetten. We spelen voorlopig nog geen spelletjes omdat ik schrik heb dat als hij wel drinkt en ik niet, ik het niet meer leuk ga vinden 🙂 Maar ik ben al trots dat ik zo ver ben gekomen, en dat ik mijn tijd toch weet te vullen!

In maart gaan we wel een weekje weg naar een huisje in de Voerstreek. In mijn hoofd zit momenteel wel om in deze week terug te drinken.. Maar dat zou zo spijtig zijn! Het is ook zo moeilijk dat mijn man lekker verder blijft drinken. 

Tips zijn nog altijd welkom 🙂

 

ReplyQuote
Topic starter Posted : February 6, 2021 10:15
Alcoholvrijheid
Member Admin

@sofie Wauw, wat goed om te horen! Je bent echt geweldig goed bezig Sofie, ga zo door! Ook in dat weekje weg.. want dat zal natuurlijk ook wel even wennen zijn. En dat hoort er gelukkig ook helemaal bij. Het is een soort rouwproces, en alles dat je de eerste keer zonder je vertrouwde maatje Alcohol doet voelt heel gek en onwennig. Een vakantie is daar zeker niet de minste van!

Mijn tip is eigenlijk alleen maar deze: geloof in jezelf dat je niet gaat drinken die week. Laat de deur niet op een kiertje, maar spreek met jezelf af dat je dat niet gaat doen. Daarna mag je jezelf ontzettend zielig, sneu, verdrietig, enzovoort voelen omdat je je drankje zo mist, maar dan heb je dus een andere emotie om tegen te vechten dan tegen die verleiding. En die strijd win je vanzelf door op een gegeven moment weer naar bed te gaan.

En geloof me: als je na die week vakantie terug komt zonder ook maar 1 druppel te drinken, ga je je toch een partijtje trots voelen! En de volgende vakantie is het alweer zo veel makkelijker, en daarna sta je er niet eens meer bij stil.

Succes, en zou je willen laten weten hoe het is gegaan?

Fijne vakantie!

ReplyQuote
Posted : February 6, 2021 20:53