[Solved] Hier de eerste twijfelaar.....

11 Posts
6 Users
2 Likes
779 Views
Posts: 3
New Member
Topic starter
 

Ik ben vast niet de eerste twijfelaar maar wel degene die hier in de openbaarheid treed.

Gedeeltelijk ben ik over de streep, mijn alcoholvrije maand is per 1 maart ingegaan. Geen onbekend fenomeen voor mij, ik heb al eerder alcoholvrije momenten ingelast. Mijn twijfel zit m in het doortrekken van die ene maand, het blijft een terugkomende tweestrijd. Wie weet trek jij mij, of wij elkaar over de streep!

 
Posted : March 2, 2020 13:35
Alcoholvrijheid
Posts: 41
Eminent Member Admin
 

Hoi @sandra, wat ongelofelijk leuk dat je hier als eerste bezoeker je stem laat horen! Sorry dat er nog geen tientallen mensen zijn die je hier over de streep kunnen trekken, maar wie weet... deze site is ook pas net live dus ik heb er alle vertrouwen in dat dat goed gaat komen! Maar voor nu dus even kwaliteit boven kwantiteit 😉

Allereerst onwijs gefeliciteerd dat je die eerste stap (wederom) hebt gemaakt! Daar begint elke reis mee, ook die naar bestemmingen waar je al eerder bent geweest. Voor jou ligt nu de uitdaging om van een maandje alcoholvrij een sabbatical voor onbepaalde tijd te maken. Het lastige zit hem volgens mij alleen in het feit dat je er al een redelijk herkenbare einddatum aan hebt geplakt. Een maandje is over ruim 4 weken, en dat betekent dat je effectief maar een paar weekendjes hoeft in te houden. Maar jezelf inhouden is heel wat anders dan jezelf werkelijk veranderen.

Misschien ben je via dit artikel op mijn site gekomen, maar mijn weg hiernaartoe (en eigenlijk mijn advies) kan je op deze pagina lezen. Spreek met jezelf af dat je niet maar een maandje, maar een heel jaar geen alcohol gaat drinken. Dat klinkt nu verdomd onwerkelijk en onrealistisch, maar geloof me: hoe gek het ook klinkt, het is makkelijker om een jaar niet te drinken dan een maand. Dat komt doordat je daardoor niet bezig hoeft te zijn met excuusjes of aftellen naar het einde tot je eindelijk weer mag drinken. Wat je jezelf ook wijsmaakt: zolang het jaar niet voorbij is drink je niet. Punt.

Mocht je daarna weer willen drinken dan kan dat, en dan moet je dat vieren met iets fantastisch lolligs voor jezelf. Zoals je in mijn verhaal kunt lezen heb ik een kansloze trofee voor mezelf laten maken, en daar ben ik stiekem nog steeds best trots op. Maar nog beter: na dat jaar is de gewoonte en het verlangen voor het grootste deel uit je lijf en je omgeving versleten, waardoor het een eitje wordt om er simpelweg nog een jaartje aan vast te plakken. Of twee. Of drie... echt waar!

En dan ga je je toch relaxed voelen joh! Niet een nuchter maandje, maar simpelweg altijd. Dat gun je jezelf toch?

Ik gun het je in elk geval zeker, des te meer omdat jij hier het eerste bericht hebt geplaatst. Heel veel succes en laat vooral weten hoe het je vergaat!

 

 
Posted : March 3, 2020 19:29
Posts: 3
New Member
Topic starter
 

@admin, Dank voor je reactie. Daar kan ik wel wat mee.....voor nu zet ik m weg onder de noemer; mijn doel is een maand, mijn einddoel is langer. Het is nog de kunst om dat einddoel SMART geformuleerd te krijgen. Ik werk eraan!

Van de week las ik een uitspraak die op mijn lijf is geschreven; "Ik kan tegen de eerste nee zeggen, tegen de tweede en de derde niet....". Ik ben er niet trots op maar zo is in 1 zin duidelijk wat het effect van alcohol is op mijn brein. Ik weet ook dat ik me fijner, rustiger en fitter voel wanneer ik niet drink, de andere kant is dat wanneer ik 'te lang' in het gareel loop ik onrust op voel komen en mijn leventje wat saai en voorspelbaar begin te vinden. Maar wat je zegt; een jaar is overzichtelijk maar wel lang!! 😉

Goeie site heb je met een te gekke domeinnaam! Ik hou je site en wat je erop zet in de gaten!

En het vergaat me goed op 3 maart, ik ben een weekenddrinker dus mijn momenten komen nog. Alhoewel ik ook weet dat ze kort zijn en weer over gaan. Ik houd je op de hoogte. Zou mooi zijn als er meerdere meelezen en aanhaken ipv afhaken 😁

 

 

 
Posted : March 3, 2020 20:57
Posts: 1
New Member
 

Een alcoholvrij maand is 4 weken wachten tot je weer kunt drinken en heeft bijna geen zin of effect 😉 succes en maak vooral je eigen keuze los van wat de maatschappij vindt van niet drinken 

 
Posted : March 4, 2020 09:21
Posts: 3
New Member
Topic starter
 

@bramk....je vind er iets van lees ik, wat is jou ervaring? 

 

 
Posted : March 4, 2020 21:21
Alcoholvrijheid
Posts: 41
Eminent Member Admin
 

@sandra Mooi citaat inderdaad, zo had ik hem nooit bekeken maar ook voor mij klopt ie als een bus. Toen ik nog dronk kon ik rustig de hele avond met 1 à twee biertjes doen, maar daarna ging in het laatste uurtje voordat ik naar bed ging regelmatig toch ineens dat sixpackje leeg! Exponentiële dorstversnelling of zo... geen idee wat daar in die hersens gebeurt na dat goedje. 

Maar de realisatie hiervan helpt me tegenwoordig ook met niet drinken, aangezien ik er nu nog steeds van overtuigd ben dat ik na 1 biertje vast wel weer in no time terug bij af ben. En dan is het ineens best een hele hoge drempel om weer te gaan drinken. Daar offer ik mijn vers verworven energie en vreugde echt liever niet meer voor in hoor!

Tegelijkertijd moet ik wel eerlijk toegeven dat ik zelf nooit geprobeerd heb om 1 maand te stoppen, maar wat bram zegt lijkt me ook wel kloppen: "het is wachten tot je weer kunt drinken". Ik kan me goed voorstellen dat dat inderdaad weinig permanente voordelen heeft, behalve dan de realisatie dat er ook een keerzijde zit aan drinken. Al geloof ik niet dat we jou dat nog moeten leren 😉

Maar als een jaar te lang is, probeer dan voor de grap een half jaar. Of een kwartaal. Iets wat op dit moment onmogelijk voelt, des te gaver is het als het je toch is gelukt! Daarna kan je altijd nog besluiten om weer te gaan drinken of het te verlengen. 

Als je mij destijds verteld had dat ik nu 2 jaar niet zou drinken was ik er waarschijnlijk ook helemaal nooit aan begonnen!

 

 
Posted : March 4, 2020 22:12
Posts: 2
New Member
 

Hi Sandra,

Wat goed dat je regelmatig een alcoholvrije periode inlast. Ten eerste geeft het je lichaam en geest de ruimte om te herstellen, dat is sowieso al dikke winst!

Ten tweede geeft het je ook de mogelijkheid om wat kritischer te kijken naar de voor- en nadelen van het drinken van alcohol. Heb je al een keer een lijstje gemaakt van de voor- en nadelen? En wat is de reden dat je nu een maand niet drinkt? (Je hebt al een start gemaakt in je post, maar er is vast meer. Je geeft aan: "Ik weet ook dat ik me fijner, rustiger en fitter voel wanneer ik niet drink, de andere kant is dat wanneer ik 'te lang' in het gareel loop ik onrust op voel komen en mijn leventje wat saai en voorspelbaar begin te vinden.")

Dit geeft een aanknopingspunt om wellicht wat langer niet te drinken of een andere relatie met alcohol op te bouwen. Dit geeft weer de mogelijkheid om wat kritischer te kijken naar de reden waarom je eigenlijk drinkt. Zo kom je steeds een stapje verder.

Succes! Je kan dit!

 

 
Posted : March 5, 2020 09:46
Posts: 1
New Member
 
Posted by: @sandra

Ik ben vast niet de eerste twijfelaar maar wel degene die hier in de openbaarheid treed.

Gedeeltelijk ben ik over de streep, mijn alcoholvrije maand is per 1 maart ingegaan. Geen onbekend fenomeen voor mij, ik heb al eerder alcoholvrije momenten ingelast. Mijn twijfel zit m in het doortrekken van die ene maand, het blijft een terugkomende tweestrijd. Wie weet trek jij mij, of wij elkaar over de streep!

Hallo, 

Nog een twijfelaar hiero, afgelopen januari ik een stopmaand gehad en begin van deze maand heb ik ervoor gekozen om mijn lijf en lever weer even met rust te laten. In de tussentijd ben ik zoekende naar ervaringsverhalen en maatjes die ook van een wijntje houden/hielden maar het niet bij één of twee glazen kunnen laten. De afgelopen jaren ben ik bewuster aan het eten (zo weinig mogelijk vlees en suiker) maar het valt niet mee omdat in mijn gezin niemand meedoet. De jongste van 7 heb ik redelijk onder controle maar de oudste 2 van 14 en 18 maken natuurlijk steeds meer eigen keuzes en dat zijn niet persé de gezondste. Manlief doet zijn best om voor mij vegetarisch te koken maar hij houdt zelf van een lekker stukje vlees en een glas wijn op zijn tijd. Dat het hem niet lukt om te stoppen met roken maakt het nog lastiger. Hij voelt zich de hele dag bezwaard, vooral nu ik de wijn laat staan. Lastig dus. Hij is al 25 jaar mijn maatje maar op dit vlak kunnen we elkaar even niet vinden en dat maakt het er niet makkelijker op.

 
Posted : June 21, 2020 10:16
Alcoholvrijheid
Posts: 41
Eminent Member Admin
 

@louisanne

Hoi Louisanne, wat goed dat jij ook aanhaakt hier! En nog beter dat je je lijf weer even rust geeft. Daar ga je veel plezier van hebben! Ondanks het feit dat de rest van je gezin niet echt meedoet... Maar laat je daardoor vooral niet van je stuk brengen hoor! Je doet het immers helemaal voor jezelf, en zie het gewoon als een kans om nóg sterker te worden. Want als je dat immers aankunt, sta je later ook alleen maar sterker op feestjes en andere gelegenheden. Probeer hem in elk geval niet te overtuigen of zo, als hij eenmaal ziet hoe fijn jij het hebt zonder alcohol en een gezonde levensstijl volgt hij vanzelf wel. Zo ging het in elk geval bij mij thuis: ik was gestopt en langzaam steeds fitter en blijer aan het worden. Mijn vriendin zag dat en werd beetje bij beetje steeds jaloerser. Zo jaloers, dat ze na 2 jaar toekijken ook zelf gestopt is met drank en nu gezonder leeft dan ooit tevoren.

De beste reclame voor je gezin is dus om het goede voorbeeld te geven. Laat je dus niet tegenhouden, integendeel!

 
Posted : June 24, 2020 20:34
Posts: 1
New Member
 

@sandra

 

Hoi Sandra, nou ben ik wel benieuwd hoe je het volgehouden hebt? Zelf ben ik erg bang. En pas een dag niks gedronken. 

Groetjes

Lizzy

 
Posted : February 28, 2021 18:37
Alcoholvrijheid
Posts: 41
Eminent Member Admin
 

@lizzy Ik ben ook wel benieuwd! Hopen dat ze dit bericht nog leest.

Maar ik wilde je wel alvast heel veel succes wensen Lizzy, het spannendste begin is gemaakt! Het went vanzelf en is het meer dan waard hoor. Volhouden en je kan het!

 
Posted : March 1, 2021 09:24
Lizzy reacted