Dagboek van de verslavingszorg

 
Alcoholvrijheid
Member Admin

De auteur van dit ervaringsverhaal tipte mij op korte verhalen uit zijn dagboek bij de verslavingszorg. Hier een eerste inzending, en later volgen er hopelijk meer!

 

 

Vrijdag 29-1-2021

Vandaag mijn eerste gesprek gehad met de psycholoog van rodersana verslavingszorg. Ze belde of ik op locatie wilde komen of toch liever via zoom. Ik heb voor op locatie gekozen, ik kijk mijn arts namelijk liever in de ogen in de hoop dat ik kan zien of ze me een junk vindt, of dat ik wel meeval. Ik ben rete zenuwachtig. Ik weet niet wat ik kan verwachten en aan welke ondervraging ik word blootgesteld. Ik hoop niet dat ze gaat vragen of ik een leuke jeugd heb gehad. Of dat ik verstoorde relaties heb gehad en dat dat de reden kan zijn dat ik ben gaan drinken. Al deze kronkels banen een weg in mijn hoofd. Ik ga er open in, dat is mijn voornemen. Ik heb er niets aan om gereserveerd daar te gaan zitten en geforceerd mijn antwoorden te kiezen. 14:00 uur heb ik de afspraak. 13:45 uur sta ik voor de deur. Kut, nog betaald parkeren ook. Op de juiste tijd bel ik aan. De ondervraging begint al door de intercom. Goedemiddag, ik kom voor mevrouw van Engelen. Zeg ik.  Staat u in Breda? Vraagt de dame door de intercom. Ik kijk om me heen en bedenk een hele slechte grap, ik houd mij in. “Mijn TomTom zegt van wel mevrouw” Ok, ik laat u binnen, derde etage. De zoemer gaat en ik wandel naar binnen, drie trappen later plof ik hijgend op een stoel in de wachtkamer. Op een bordje zie ik staan, damestoilet naast de lift. Een lift! En tuurlijk neem ik de trap! In gedachte tik ik mij op mijn voorhoofd, dom Martin! 

Mevrouw van Engelen roept me binnen. Ze stelt zich voor en begint met vragen. Ik betrap mijzelf erop dat mijn antwoorden lang zijn en ik maar blijf praten, schaamte volledig weg en Renske, ik mag Renske zeggen, moet mij zo af en toe onderbreken omdat een sessie nu eenmaal maar 45 minuten duurt. Ze stelt een aantal opdrachten voor en tijdens 1 van die opdrachten kwam er ter sprake dat Renske ook wel eens een glaasje dronk. Heb ik weer, dacht ik, een verslavingsarts die zelf zuipt. Ik heb haar de podcast van Koos aangeraden en haar welkom geheten in de Facebookgroep. Ze zou er over nadenken zei ze sarcastisch lachend. Ze begint over een groep sessie. Daar zie ik mega tegenop. Ze wil me plaatsen, op vrijwillige basis, in een herstelgroep. Mensen die al gestopt zijn met drinken en die praten met lotgenoten over hun ervaring bij het volhouden. Ik zou graag willen dat je er minimaal 5 keer bij bent via zoom, zegt ze. Ok zoom, dat kan gewoon thuis en wanneer ik het zat word, is de verbinding ineens weg, goeie deal lijkt me. Ik krijg nog een foldertje mee met een uitnodiging van een online opdrachten boekje en ruim een uur later sta ik weer buiten. Was dit het nou, heb ik mij hier zo druk om gemaakt? 

Quote
Topic starter Posted : February 21, 2021 09:52