Actief forum

26 Posts
3 Users
4 Likes
1,230 Views
Alcoholvrijheid
Posts: 41
Eminent Member Admin
 

@paula Lastig hoor, dat stemmetje dat blijft knagen! Wat bij mij helpt is gewoon toegeven dat ik veel zwakker ben dan die verslaving, en me dan beseffen dat ik bij 1 slokje weer helemaal af ben. Het klinkt misschien wat dramatisch, maar door het zo zwart wit te zien wordt het langzaam een straf om weer te beginnen in plaats van een verleiding. Ik heb er het eerste jaar zelfs nare dromen van gehad: dat ik wakker schrok en blij was dat ik alleen maar in een droom had gedronken en niet echt 😉

Gelukkig is dat stemmetje ook wel een onderdeel van je geheugen hoor. Zeker doordat je net weer hebt gedronken (Niek), weten je hersens ineens weer hoe ontzettend lekker dat is. Maar hoe langer je niet drinkt, hoe meer die herinnering uit je hoofd gaat. En daarmee wordt dat stemmetje ook steeds stiller. Maar helemaal weg gaat ie nooit. Ik zou het nog steeds heerlijk vinden om weer een keer knetterlam in slaap te vallen. Maar gelukkig zou ik er mijn AV leventje echt niet voor willen inruilen, en dan is die keuze snel gemaakt.

Wat ik wel moeilijk vindt, is om eten nu wat onder de knie te krijgen. Ik rook niet meer, ik drink niet meer, en nu met corona (en een klein kindje in huis wat af en toe wel pittig is) kan een kilo extra me gewoon niet zoveel schelen. Zo schommel ik al tijden met mijn gewicht op de weegschaal, maar ik vind het lastig om hier de motivatie voor te vinden. Gelukkig begin ik op 1 maart aan een leuke nieuwe baan op mijn werk, ik denk dat ik dat keerpunt maar aan ga grijpen om weer wat te verbeteren aan mijn leven.

Maar verleiding is een moeilijk iets! En inherent aan het leven.

Ik heb op mijn andere site trouwens ooit een artikeltje geschreven over de zin van het leven, volgens mij vallen deze stemmetjes helemaal onder het onderdeel verlangen: https://www.wateengast.nl/wat-is-de-zin-van-het-leven

Veel succes, en niet opgeven Niek! Gewoon even vallen en weer doorgaan.

 
Posted : February 10, 2021 21:17
Posts: 13
Active Member
Topic starter
 

@alcoholvrijheid, mooi artikel heb je geschreven!
Gezond eten is soms ook lastig vol te houden. Heb je ook dat je een soort vervanging zoekt nu je niet meer rookt en drinkt? Ik heb een hele tijd extreme  zin gehad in paprika ribbelchips en salmiak kogels. Echt ranzig 😏
Doe nu de veganchallenge. Een maand veganistisch eten. Ben vanzelf super gezond gaan eten en voel me fit. Dat motiveert me om door te gaan. Alhoewel de meeste chips en salmiak kogels vegan zijn 🤣

val er alleen niets van af. Sowieso niet van het niet drinken. Dat vind ik wel balen. Hoor van iedereen dat ze vanzelf zoveel afvallen, maar bij mij nul komma nul 

Leuk dat je een nieuwe baan en uitdaging krijgt! Het is altijd goed om je horizon te verbreden.

 

@niek, hoe gaat het?

 

 
Posted : February 11, 2021 18:48
 Niek
Posts: 12
Active Member
 

@paula @alcoholvrijheid

ik heb me herpakt hoor want ik weet ook hoe fijn het zonder alcohol is. Vandaag vrijdag en de eerste niet nemen he 😏.

En dat dromen @alcoholvrijheid dat is niet altijd even prettig, ik droom over dingen... Echt bizar.. 😳

 
Posted : February 12, 2021 05:57
Posts: 13
Active Member
Topic starter
 

@niek ach ja dat dromen. Ongelooflijk.

ik droom als een tierelier. Bijna allemaal met als thema dat ik ergens heen moet of wil gaan doen en ik steeds wordt tegengehouden. Ik treuzel of ga eerst andere dingen doen. Ik kom er in mijn droom nooit aan toe om te gaan doen wat ik van plan ben of ergens te komen waar ik heen wil.

Zal wel een onbewust iets zijn 😆

 

Succes met de eerste niet nemen!

 
Posted : February 12, 2021 17:48
 Niek
Posts: 12
Active Member
 

@paula hoe gaat het met je alcoholvrije avontuur?.

Hier gaat het niet zoals ik wil, vandaag mijn tracker weer op nul 😏😔. Die eerste niet nemen blijft soms moeilijk.

Maar we geven niet op want zonder voel ik me toch Fitter en ben ik actiever, helder in mijn hoofd. Dussss..... vallen en weer opstaan.

Hoop dat er hier wat meer berichten geplaats worden. Het liefst positieve 🤣🤣🤣dan kan ik me daaraan optrekken.

 

Groetjes Niek. 

 
Posted : March 9, 2021 07:38
Alcoholvrijheid
Posts: 41
Eminent Member Admin
 

@niek Oei, balen!! Maar laten we hopen dat je een lesje geleerd hebt.. dan is alle moeite tot nu toe niet voor niets geweest!

En goed om te merken dat je in elk geval gelijk weer door wilt pakken. Dat betekent dat je in elk geval het licht gezien hebt 😉

Ga vooral zo door, laat je niet kisten en voorwaartsch doorrr: op naar je alcoholvrijheid!! 👍 😀 

 
Posted : March 9, 2021 11:49
 Niek
Posts: 12
Active Member
 

@alcoholvrijheid 👍👍👍mooi de donkere modus. 

 
Posted : March 10, 2021 18:44
Alcoholvrijheid
Posts: 41
Eminent Member Admin
 

Jeej, thanks @niek!! 🙂 Still going strong?!

 
Posted : March 10, 2021 22:01
 Niek
Posts: 12
Active Member
 

@alcoholvrijheid

Ja ik ga door op mijn AV pad. Ik kom alleen een paar hobbels en bobbels tegen, en als ik niet goed oplet struikel ik daar over 🤪. Door dat struikelen raken mijn knieën kapot en is het soms moeilijk om weer op te staan.

 

Net je stukje gelezen "wat is de zin van het leven" dat is zo'n hobbel voor mij. Fijn om te lezen en even te beseffen wat ik allemaal heb en me niet focussen op wat ik niet heb of wil hebben en dan die ergernis weg te drinken met een biertje. 

Inderdaad beseffen dat ik maar één leven heb en die wil ik zo helder mogelijk verder leven zonder de roes van alcohol. 

Die roes ga ik zoeken in andere dingen en in het dankbaar zijn in wat ik wel heb. 

Dank voor je verhalen 👍

 
Posted : March 11, 2021 06:02
 Niek
Posts: 12
Active Member
 

Ben ik weer.....

Lange tijd weggebleven hier... ik was terug in m'n oude drink patroon gevallen. Dus dagelijks een paar biertjes (lees 5) en in het weekend zelfs meer. Fitter ben ik er niet van geworden 😏. Vandaag besloten om het roer om te gooien en beter voor mijn lijf te gaan zorgen. Ik ben moe, slaap onrustig, gewicht is ook niet ideaal 🙄en ik kan er ook niet goed meer tegen.

Dus vandaag start ik opnieuw en ik hoop voorgoed. Het begin zal moeilijk zijn is mijn ervaring maar daar moet ik even doorheen. Ik hoop dat ik snel positieve veranderingen ervaar dat is voor mij extra motivatie.

Dussss hier gaan we 💪💪💪

Groetjes @Niek 

 
Posted : July 13, 2021 05:18
Alcoholvrijheid
Posts: 41
Eminent Member Admin
 

@niek Goed bezig! Fijn dat je de draad weer opgepakt hebt. Laat je niet kisten en elke dag dat je niet drinkt is al meegenomen. En zolang je elke dag denkt: "vandaag drink ik niet" en de dag doorkomt, raak je er vanzelf vanaf. Veel succes!!

 
Posted : July 13, 2021 13:39
Niek reacted
Page 2 / 2