“Fluitend loop ik door de supermarkt langs het drankschap”

Wat vet! Sinds ik deze site heb opgezet, zijn er langzaamaan steeds meer mensen die reageren op mijn oproep om hun ervaringsverhaal op Alcoholvrijheid te delen. Nu is dat op zich natuurlijk al geweldig, maar wat ik nou extra gaaf vind, is dat er tegenwoordig ook mensen zijn die helemaal uit zichzelf de moeite doen om hun verhaal naar mij te mailen. Helemaal spontaan, gewoon om het van je af te schrijven. En dat kan ik natuurlijk alleen maar aanmoedigen. Elk alcoholvrij verhaal is een bron van inspiratie, en daarvan krijg ik simpelweg nooit genoeg!

Hieronder lees je het mooie verhaal dat ik laatst dus spontaan in mijn inbox vond:

 

Als ik nu terug kijk, 3 liter wijn op een dag was n makkie. Zeker tijdens de lockdowns van de afgelopen tijd, maar daarvoor ook al. Het ging van kwaad tot erger, tot ik na een verjaardag toch in de auto stapte. Toen ging er wel een lichtje bij me branden, ik moet nu iets doen!

Ik besloot vanaf 23 november 2020 te stoppen met drinken, tot de feestdagen in ieder geval. Wat lukte, immers kon ik tijdens de feestdagen ‘gewoon’ drinken. Helaas was ik een dag te laat om mee te doen met dry-januari. Tegen de tijd dat ik over mijn nieuwjaarskater heen was, was het namelijk al 3 januari. Wel kon ik me bij Ik pas, opgeven voor de 40 dagen geen druppel challenge. Goed bezig! En joh, wat een goede reden om gewoon door te drinken tot 17 februari! Wat ik dus ook deed.

Ineens was het zover, 17 februari… Ik was heel braaf gestopt, supergemotiveerd. Maar helaas met te weinig uithoudingsvermogen. Na 10 dagen was ik erg trots op mezelf! Zo trots dat ik dat wel moest vieren met een flesje wijn. De volgende dag? Gelijk maar een 3 liter pak in huis gehaald. Zo, voor even kon dat best vond ik. En daar ging al mijn vooruitgang.

Het bleef wel knagen in mijn achterhoofd, ik wil echt af van deze verslaving. Na herhaaldelijk uitstellen was op 20 maart de wijn op, en ik besloot om niks meer in huis te halen. Zo makkelijk was het, geen planning, geen druk van een datum, gewoon doen! Of beter gezegd: niet meer doen. Dit is nu al 11 dagen goed gegaan, verbazingwekkend goed zelfs. Ja, ik was moe, heb me door de eerste dagen heen geslapen maar verder geen enkele klacht. Ik ben gestopt, vol overtuiging deze keer. Ik heb mezelf geen tijdslimiet gegeven omdat ik daar voor mij een enorme valkuil in ontdekte: is de datum gehaald, dan mag het weer!

Nee, ik ben gestopt en ben trots op elke dag die ik haal. 11 dagen is gelukt dus 12 moet ook lukken. Not broken, just bent is nu mijn motto. Ik leg me er niet bij neer dat ik ‘nu eenmaal zo ben’. Geen excuses als: ik functioneer toch? Wijn maakt het leven leuker en makkelijker! Ik vind het juist prettig op mijn eigen ‘eilandje’, etcetera etcetera.
Ik functioneer toch? Het kwam er op neer dat ik mijn werk deed. Maar verder? Niks!

Ik heb me in de afgelopen jaren totaal geïsoleerd, sociale contacten daar deed ik niet aan. Na werk lekker naar huis om een wijntje te drinken. Wijn maakt het leven helemaal niet leuker of makkelijker en ik heb geen directe vrienden meer. Daar is niks leuks aan!

Nu zit ik op het punt dat ik denk dat ik helemaal niet meer wil drinken en dat helpt. Fluitend loop ik door de supermarkt langs het drankschap. Want ik drink niet meer! Intussen heb ik mezelf alle positieve gevolgen daarvan ingewreven. Alle artikelen op Google heb ik gelezen. Dat motiveert me nóg meer. Ik ben er klaar mee, ik ben alcohol vrij!

Het duurde een paar keer oefenen, maar 3 keer is scheepsrecht.

 

En dat vind ik dus mooi geniaal om te horen! Onwijs bedankt voor je bijdrage. En er is nog meer, want ruim 3 weken na dit verhaal (eind april 2021) vertelde ze me dat ze altijd helemaal gestopt is hoor. Lekker bezig daar, volgens mij zit dat dus wel snor met jou! Zolang je jezelf niet weer gaat feliciteren met een fles wijn komt dat zeker weten helemaal goed 😉 Onwijs gefeliciteerd, en mocht je nog eens je hart willen luchten: je bent hier altijd van harte welkom!

Net zoals iedereen trouwens. Als je op deze pagina je e-mail invult neem ik zo snel mogelijk contact met je op, of je mag me zelf altijd mailen op dit adres.

Leave a Reply