En de winnaar is…. Alcoholfreedom.life! Of toch niet?

Hallo allemaal! Bij deze wil ik iedereen nogmaals ontzettend bedanken die in deze poll gestemd heeft op je favoriete internationale domeinnaam voor Alcoholvrijheid. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet verwacht had dat er zó veel mensen (114 maar liefst) op zo’n korte termijn gehoor zouden geven aan een oproep van deze vrolijk doorschrijvende alcoholvrije gast. Het is prachtig om te merken dat ik er meer mensen actief meedenken aan de positieve boodschap van deze site. Het lijkt me prachtig om te kijken of we deze prachtige sfeer ook in dezelfde mate de grens over kunnen sturen. Allemaal bedankt!

En dan natuurlijk snel door naar de resultaten! De domeinnaam die het vaakst werd uitgekozen is Alcoholfreedom.life (47 keer, oftewel door 41% van de mensen). Ik moet eerlijk zeggen dat ik eerst nog wel een klein beetje moest wennen aan de extensie, maar hoe vaker ik hem lees, hoe leuker ik hem vindt. En hij past natuurlijk helemaal bij mijn missie, dus waarom niet!

De runner-up is 28 stemmen (25%) is het meer professioneel ogende Alcoholfreedom.org. Daar kan ik me ook helemaal in vinden en het klinkt ook best wel stoer en authentiek, alleen op de een of andere manier krijg ik toch altijd een beetje een stoffig gaar gevoel bij een domein dat eindigt in .org. Ik weet niet zo goed waar het door komt, maar misschien denkt de rest van de wereld er anders over. Ook benadrukt het voor mij wel heel erg dat ik .com simpelweg niet heb kunnen krijgen, en daar wil ik misschien ook gewoon maar niet te vaak aan herinnerd worden of zo. Kinderachtig, maar waar.

En dat brengt me gelijk op een volgend heel pijnlijk puntje voor mij: ik ontdekte eergisteren namelijk tot mijn schrik dat er plotseling uit het niets toch ineens iemand uit Londen zowaar een site op het .com domein gezet heeft dat ik o zo graag had willen hebben! Ik heb echt maanden tevergeefs naar een eigenaar van dat domein gezocht en dus had ik al helemaal opgegeven dat daar ooit nog iets mee zou gebeuren, maar nu zit ik hier dus plotseling heel erg in iemands vaarwater, en dat voelt natuurlijk op zijn zachtst gezegd een beetje matig. Ik vond juist dat ik zo’n heerlijk origineel idee had! Wat nu?

Een vriend tipte mij daarna heel scherp op het feit dat de term ‘alcoholvrij’ in het Engels doorgaans met een streepje geschreven wordt, en dus zou de domeinnaam Alcohol-freedom.com ineens helemaal zo gek niet meer zijn. Lichtelijk in paniek heb ik toen gelijk maar alle drie deze domeinnamen vastgelegd, maar nu ontkom ik er dus echt niet meer aan om te gaan kiezen! Maar welke?

In die zin leek het me stiekem gewoon best leuk om deze shortlist toch nog eens aan jullie voor te leggen. Niet zozeer uit noodzaak, maar meer uit interesse. Van deze drie namen (wetende dat er dus helaas al een andere site staat op alcoholfreedom.com), welke zal ik binnenkort op gaan bouwen:

Dit is de shortlist! Op welke domeinnaam zal ik de vertaling van Alcoholvrijheid nu gaan bouwen:

View Results

Loading ... Loading ...

Als je dit in de app leest, kan je hier tikken om even te stemmen. Ik hoor het (nogmaals graag), en beloof jullie hierna voorlopig niet meer lastig te vallen met dit soort polls over vage toekomstplannen. Ik ga snel weer door naar nieuwe ervaringsverhalen! Sterker nog, ik heb nog een paar hele mooie voor jullie op de plank liggen. Binnenkort dus snel meer!

Hele hartelijke groet,

Rein

 

2 Comments

  1. Sandra Van Baasbank April 11, 2021
    • Alcoholvrijheid April 11, 2021

Leave a Reply