“Dit was de beste keuze ooit”

Soms kan het ontzettend helpen om extra hulp in te schakelen als je wilt stoppen met alcohol. De schrijfster van het verhaal van deze week vond haar hulp in een detoxkliniek, en heeft sindsdien haar leven grondig opgeschoond. Heel erg leuk om te lezen hoe mooi zij het leven tegenwoordig weer in kan zien:

 

Ik ben een vrouw van 45 jaar en ik werk 4 dagen per week op kantoor. Daarnaast heb ik altijd een bloeiend sociaal leven gehad. Maar de laatste jaren was het vooral overleven.

Ik hield de bordjes hoog, maar beleefde geen plezier meer aan activiteiten. Ik wilde liever naar huis zodat ik lekker alleen een drankje kon doen. Maar ergens wist ik wel dat ik mijn contacten moest onderhouden om niet in een isolement te komen.

Op het werk was ik absoluut niet meer de gezelligste, maar ook dat hield ik netjes vol zodat ik in de avond weer kon drinken. Net zolang tot ik op tijd naar bed kon voor de volgende dag. Altijd netjes gedoucht, ook al kon ik mij dat helemaal niet herinneren de volgende dag.

Een paar keer heb ik geprobeerd om te stoppen, maar ik kwam meestal niet verder dan drie dagen voordat ik compleet wild werd en toch iets moest drinken om weer rustig te worden. Soms lukte het langer om niet te drinken, maar nooit langer dan twee maanden.

Tot afgelopen kerstvakantie. Ik zat te drinken op de bank en was er helemaal klaar mee. Ik zag alleen niet hoe ik ervan af kon komen. Toen heb ik hulp ingeschakeld. Ik heb gebeld met een detox-begeleider. Na een fijn gesprek hebben we afspraken gemaakt. Er waren verschillende opties, maar ik had ervoor gekozen om tien dagen naar een detoxcentrum te gaan en daarna drie maanden ondersteuning te krijgen van een psycholoog. Dit was de beste keuze ooit.

Het wild worden kon nu in een gecontroleerde omgeving met ondersteuning, en zo ben ik door de moeilijkste momenten van het stoppen heen gekomen. Op het werk had ik het ook verteld, zodat zij wisten waar ik doorheen ging nadat ik uit de kliniek kwam. Nu ik emoties niet meer onderdrukte kwam er veel boven, zowel heel vrolijk als soms verdrietig en zo kon ik het gaan uiten in een veilige omgeving.

Ik had allemaal vooroordelen over mensen die naar zo’n kliniek gaan, maar die bleken niet te kloppen. Het is een mooie ondersteuning voor iets wat je zelf moet gaan doen. En je kan het in de rust van een andere omgeving doen. Verder kost het alleen je eigen risico en verder niets.

Ik wilde graag mijn verhaal vertellen omdat ik er ontzettend trots op ben dat ik al acht maanden alcohol- en nicotinevrij ben (die heb ik ook meteen meegepakt) en dat ik mensen ook op deze hulpmogelijkheid attent wil maken.

Ik heb een enorme kracht gekregen van het helder zijn en ben ondertussen verhuisd en uit een relatie gestapt. En er staan nog wat positieve veranderingen op stapel. Ik voel mij weer gelukkig en ik ben in een magisch mooie wereld gestapt! Ik zat er al in, maar kon het niet meer zien. Het leven is fijn.

 

Wat geweldig fijn dat je dat weer in bent gaan zien zeg! Heerlijk toch als die waas wegtrekt en je de dingen gewoon weer kunt zien zoals ze echt zijn. Prachtig om te lezen dat je er zo van kunt genieten en dat je gelijk de bezem door je leven haalt. Ongelofelijk dikke complimenten daarvoor, ga zo door!

En heel erg bedankt voor het delen van je verhaal. Mocht iemand anders na het lezen van dit verhaal nu ook eens zijn of haar ervaringen over stoppen met alcohol met ons willen delen: heel graag! Als je op deze pagina even je e-mail achterlaat neem ik vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

Fijn weekend allemaal!

Leave a Reply