De nieuwjaarsreceptie: je eerste uitdaging zonder alcohol!

Veel mensen beginnen het nieuwe jaar tegenwoordig met een maandje zonder alcohol. Na de verzadigende feestdagen is het wel weer even mooi geweest en kan het heerlijk zijn om het nieuwe jaar fris te beginnen. Maar voordat je goed en wel op gang bent, is daar dan gelijk alweer die nieuwjaarsreceptie. En daar moet dan toch wel een drankje bij?

Het wordt je als alcoholvrijerd inderdaad ook niet makkelijk gemaakt hoor. Vaak staan er al mensen klaar met champagne bij binnenkomst, en dan moet je behoorlijk standvastig zijn om twee uur lang alle verleidelijke drankjes te weerstaan.

Om het allemaal nóg lastiger te maken os er vaak ook nog eens helemaal niet zoveel aan, zo’n nieuwjaarsreceptie. Met een paar biertjes of wijntjes is het wel gezellig, maar anders is het toch maar een droge kost. Hoe kom je hier toch relaxed doorheen?

Als je het lastig vindt om steeds te moeten uitleggen dat je even geen alcohol drinkt, kan het goed werken om gewoon een alcoholvrij bier in een glas te laten schenken. Dan ziet niemand er wat van en hoef je alleen maar bij het bestellen misschien een keer je verhaal te doen.

En daarna ga je gewoon schransen, kletsen, vaak naar de wc en veel rondlopen. Hou jezelf bezig met kleine dingetjes en voor je het weet is de receptie alweer voorbij joh.

En op het moment dat jij daarna nuchter naar huis gaat mag je jezelf een heel erg welverdiend schouderklopje geven hoor. Dit is je eerste overwinning tegen een hardnekkige gewoonte of verslaving. Geloof me, het wordt steeds makkelijker en voor je het weet kan ook jij echt oprecht lol hebben op borrels en recepties. Zonder drank!

Succes en geniet ervan.

One Response

  1. Myriam Heylen May 8, 2022

Leave a Reply