De 0.0 Blacklist – welk alcoholvrij bier moet je echt niet drinken?

Blegh, alcoholvrij drinken is ook weer niet altijd een feest hoor! Hoewel ik Heineken 0.0 echt fantastisch alcoholvrij bier vindt, is het spul van andere merken vaak totaal niet te hakken. Helaas zal je in je alcoholvrije leven meer dan eens tegen een misselijkmakende slok badschuim aan gaan lopen. Natuurlijk, smaken verschillen, maar toch ken ik maar weinig mensen die hier voor de lol een slok van nemen. Om je hier toch enigszins voor te waarschuwen, zal ik hier een lijstje bijhouden van alcoholvrij bier waar je naar mijn idee echt met een enorme bocht omheen moet lopen:

  • Hertog Jan 0.0 – een mooi blikje en het echte bier is verrukkelijk, maar dit smaakt meer naar een slap aftreksel met een vleugje zeep. Als je goed naar je smaakpapillen luistert kan je ze in de verte allemaal heel zachtjes ‘gadverdamme’ horen roepen
  • Grolsch 0.0 – in mijn ervaring veruit het smerigste alcoholvrij bier dat ik ooit heb geproefd. De smaak trekt helemaal door tot in je neus en met een beetje pecht schrik je ‘s nachts ook nog eens een keer wakker van de angstaanjagende herinnering aan die walgelijke nasmaak. Overdrijven is misschien een kunst, maar het maken van deze bocht is dat zeer zeker ook. Afrader!
  • Amstel – net zoals zijn echte alcoholvolle broertje is ook deze natuurlijk echt totaal niet te zuipen. Mocht je echt niets anders in huis hebben dan Amstel 0.0, drink dan allesreiniger.

Helaas zal deze blacklist ongetwijfeld nog langer worden. Heb jij nog een afrader die we absoluut wel moeten missen? Laat het hier weten en help je nuchtere medemensch een vieze fout te voorkomen!

One Response

  1. Jack Goossens September 18, 2021

Leave a Reply