Bestaat er ook zoiets als een alcoholvrijbierbuik?

Eindelijk: het is weer vrijdag, tijd voor een biertje! Maar ook weer niet echt voor ons Alcoholvrijerds. Wij vieren het weekend tegenwoordig namelijk veel liever met een goede 0.0. Maar hoe zit het eigenlijk met de calorieën? Kan je ook hier een bierbuik van krijgen als he er maar genoeg van drinkt?

Het antwoord op die vraag is natuurlijk ja, maar wel met de kanttekening dat een alcoholvrij-bierbuik misschien nog wel kanslozer is dan get origineel. Je moet er namelijk nóg beter je best voor doen, em dat terwijl je helemaal nuchter beseft waar je mee bezig bent. Het excuus dat je per ongeluk zomaar ineens een buikje hebt gekregen gaat helaas dus niet op.

Eigenlijk is het allemaal vrij simpel, want ook in alcoholvrij bier zitten natuurlijk calorieën. Drink er te veel van en je komt aan. Wel is het zo dat er in alcoholvrij bier minder calorieën zitten dan in het echte werk.  Ter vergelijking: in Heineken 0.0 zitten 21 calorieën in 100 ml, terwijl er in een gewoon biertje rond de 45 zitten. Je moet dus zeker 2 keer zoveel alcoholvrij bier drinken voor een bierbuikje, maar dan komt ie er ook echt wel hoor!

Ook hier geldt dus het wijze gezegde “Geniet, maar drink met mate”. Ook als er dus geen alcohol in zit!

Leave a Reply