“Als ik dronken was maakte ik vaak ruzie”

Hoe heerlijk is het als je al die irritante en vervelende kanten van alcohol voor eens en altijd achter je kunt laten zeg! Het is even doorbijten, maar dan krijg je er toch wel zo ontzettend veel vrijheid voor terug. Ik heb dit natuurlijk al veel vaker geroepen hier op deze site, maar elk nieuwe ervaringsverhaal van iedere week lijkt dit toch maar weer eens te bevestigen. En deze week is dat niet anders:

 

Ik ben 56 jaar en heb daar 20 jaar flink van gedronken. Ik dronk minimaal 1 fles wijn per dag, vaak 2. Ik werk als begeleider op een dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Verder ben ik moeder van 2 volwassenen kinderen en 35 jaar getrouwd.

Regelmatig heb ik een poging gedaan om te stoppen met drinken. Dit ging een paar dagen goed, soms zelfs een paar weken. Daarna dacht ik dan “1 glas moet kunnen”. Nou niet dus! Een aantal vakanties heb ik niet gedronken, maar eenmaal thuis ging het snel fout.

Als ik dronken was maakte ik vaak ruzie met mijn man of ging ik appjes sturen… om de volgende dag verbaasd te zijn dat mijn man/kinderen boos op me waren. Dus drank maakt meer kapot dan je lief is. Jullie snappen dat mijn stop pogingen dus vaak na een ruzie of een flinke kater waren. Vaak werd ik wakker zonder te weten hoe ik in bed was gekomen

Ik ben nu 100 dagen gestopt en weet zeker dat ik nooit meer ga drinken. Want ik heb nu geen stress meer over hoe ik aan wijn kom, waar ik de lege flessen laat, hoe laat ik mijn eerste wijntje kan drinken, of ik nog genoeg drank in huis heb, etcetera.

Hulp heb ik gezocht in podcasts, deze Alcoholvrijheid-app, en het boek van Allen Carr: “stoppen met alcohol“. Dat is een echte aanrader en werkt echt. Ik ben al een keer op vakantie geweest en weekenden weg, en nu ook de feestdagen nuchter door gekomen. En ik heb ervan genoten.
Eerlijk ik mis dus niets, maar geniet dubbel van alles. Ik drink nu fris, 0.0 biertjes en warme chocolademelk. Tegen iedereen die denkt om te stoppen, probeer het. Het is de moeite waard.

Ik ben nu 100 dagen bevrijd, zo voelt het echt. Het viel mij erg mee. Ik vind zoveel rust in het niet meer “moeten” drinken. Het niet meer stiekem slokjes nemen, snel de kelder in en uit de fles drinken. Na het werk naar de winkel om wijn bij te halen want ik zou eens niet genoeg hebben. Of op een feestje eerst netjes 2 kopjes koffie drinken, voordat je met goed fatsoen aan de drank kunt.

Nu ik al deze dingen niet meer stiekem hoef te doen, heb ik meer tijd om echt leuke dingen te doen. Verder heb ik minder stress want ik heb niets meer te verbergen, geen flessen meer te verstoppen. Maar ook niet meer proberen nuchter over te komen, terwijl je al aardig aangeschoten bent.
Dit alles maakt dat ik dat ik weinig tot geen moeilijke momenten heb gehad.

Nu hoef ik me ook geen zorgen meer te maken of mensen kunnen ruiken dat ik gedronken heb. Verder heb ik mijn man, kinderen en beste vriendin meteen verteld dat ik gestopt ben. Maar wat het voor mij gemakkelijk gemaakt heeft is het boek van Allen Carr. Waarom weet ik niet precies, maar 25 jaar geleden ben ik ook gestopt met roken met het boek van Allen Carr. Daarom weet ik zeker dat ik het vol ga houden. Het leven is zoveel leuker, makkelijker en gezelliger!

 

En daar ben ik het voor de volle honderd procent mee eens! Wat een rust geeft die alcoholvrijheid toch zeg. Heerlijk! En geloof me: je bent nu voorbij dag 100, maar het gaat allemaal nóg veel fijner en rustiger worden zodra je die magische grens van het eerste jaar bent gepasseerd. En blijf alsjeblieft scherp, want ook al duurt je poging nu veel langer dan je eerdere: 1 drankje kan nog altijd echt niet!! Dan ben je gewoon af, hoe lang je het ook hebt volgehouden. Dus ga vooral zo door, en geniet ervan!

Heel erg bedankt voor het delen van je verhaal, en mocht iemand anders na het lezen hiervan nu ook eens zijn of haar ervaringen willen delen: heel graag! Als je op deze pagina even je e-mail achterlaat neem ik vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

Fijn weekend allemaal!

Leave a Reply