Alcoholvrijheid gaat vrolijk door in 2021!

Hallo lieve mensen! Om te beginnen natuurlijk een onwijs gelukkig nieuwjaar. Dat jullie allemaal de goede weg vol mogen houden die velen van jullie inmiddels al zijn ingeslagen. Laten we hopen op een gezond jaar vol geluk waarin we zoveel mogelijk kunnen doen waar we het meest van houden. En laten we hopen dat de wereld ook weer een beetje terug gaat naar het oude. Want hoewel ik ook zeker voordelen ervaar van het ‘nieuwe normaal’, ben ik toch ook wel een beetje klaar met veel van dat gedoe hoor… om nog maar te zwijgen over dat gemene virus.

Maar goed, gelukkig zijn er ook dingen die je wel zelf in de hand hebt! Zo is daar voor mij bijvoorbeeld deze website: Alcoholvrijheid.nl. Sinds de vorige jaarwisseling ben ik hiermee begonnen en nu, een jaar later, is het tijd om de balans op te maken. Is het de moeite waard om hiermee door te gaan? Nou, lang verhaal kort: jazeker! Ik heb gemerkt dat ik het namelijk ontzettend leuk vind om hiermee bezig te zijn.

De hoogtepunten zijn voor mij toch wel de vele uiteenlopende ervaringsverhalen, en de mensen waar ik daarover contact mee heb. Stuk voor stuk zijn dit zulke lieve, sterke, openhartige en stoere mensen, en dat maakt het ontzettend leuk om deze verhalen uit te werken. Daarbij krijgen we zulke hartverwarmende reacties (zeker in de Facebookgroepen Leven zonder Alcohol en Volkskrant 0.0), dat ik ervan overtuigd ben dat we hiermee de plank raak slaan. Het kan mensen echt helpen om ze te laten zien dat ze er niet alleen voor staan, en die hulp wil ik heel graag blijven bieden.

Een ander hoogtepunt is voor mij toch zeker weten wel de app! Ik vind het ontzettend leuk om te programmeren en hoe leuk is het dan dat het resultaat van je hobby ook daadwerkelijk door mensen gebruikt wordt? Ik zie af en toe screenshots voorbij komen van mensen die trots hun prestaties laten zien door middel van mijn app, en dat is voor mij genoeg motivatie om ook hier het komende jaar vrolijk aan verder te werken.

Tenslotte zie ik ook aan de bezoekersaantallen dat de site langzaam steeds meer wordt gevonden. Ik denk dat ik deze maand (januari 2021) voor het eerst de 1000 unieke bezoekers zal gaan halen, en aan de tijd die ze gemiddeld op de site besteden kan ik zien dat dit waarschijnlijk geen compleet verdwaalde internetbezoekers zijn. Nog een reden om door te gaan!

En nu door met 2021. Aanvankelijk was ik van plan om een complete 30-dagen-dry-january challenge of iets dergelijks op poten te zetten, maar daar heb ik (mede door de lockdown) helaas geen tijd voor om goed te doen. Mijn plan is nu om in plaats daarvan in deze maand gewoon een hoop extra artikelen te schrijven. Ik weet niet of elke dag schrijven gaat lukken, maar 3 of 4 verhalen per week is toch wel een realistisch doel. Ik ga het in elk geval proberen!

Dit is vandaag in elk geval het eerste verhaaltje van vele dit jaar. Ik hoop dat mensen ze blijven lezen en als iemand nog tips of ideeën heeft voor een onderwerp: laat ze vooral horen (bijvoorbeeld via de comments of een mailtje naar info@alcoholvrijheid.nl) Samen maken we er weer een mooi, alcoholvrij nieuwjaar van.

Veel geluk allemaal en ga zo door!

4 Comments

  1. Jeannette Buist January 1, 2021
    • Alcoholvrijheid January 1, 2021
  2. Manon January 6, 2021
    • Alcoholvrijheid January 6, 2021

Leave a Reply